Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Colliers: Затворените комплекси са все по-популярни

Жилищата в комплекси от затворен тип стават все по-популярни сред българите, показва ново проучване, изготвено от водещата консултантска компания Colliers International.

Този вид имоти се появи на пазара в отговор на нуждата от качествено строителство в София, като купувачите вече са наясно, че именно то запазва стойността си във времето с реален шанс и за покачване.

 
Многото предимства на комплексите от затворен тип, посочени от участниците в проучването, са от различно естество, като потребителите се обединяват около четири основни силни страни. Най-важният фактор за купувачите е сигурността, която гарантират този тип жилища, следвана от качеството на изпълнение и професионалната поддръжка на общите части. Големите зелени площи и осигурените решения за паркиране се нареждат на трето и четвърто място. Също така, купувачите обръщат внимание на използваните материали, наличната инфраструктура, средата и качеството на живот, което предоставят тези имоти.
 
„Не е изненада, че потребителите намират комплексите от затворен тип за много атрактивни", обясни Татяна Емилова, мениджър "Жилищни имоти" в Colliers International. „Започна да се променя и нагласата, че този тип имот е скъп и недостижим за много хора - напротив, тези комплекси са в разнообразен ценови диапазон и клиентите могат да направят избор". Според г-жа Емилова, купувачите са наясно, че точно това строителство запазва своята стойност във времето с реален шанс и за покачване на инвестицията.
 
В проведеното проучване участват близо 200 души, като над 90% от интервюираните биха искали да закупят жилище в затворен комплекс. Най-предпочитаните жилища за покупка са апартаментите с две спални. 35% от потенциалните купувачи са заинтригувани от жилища в южните райони на София, докато 28% предпочитат източните квартали като „Изток", „Иван Вазов" и „Изгрев".
 
Друг интересен извод от проучването е, че интернет остава основният и предпочитан източник на информация при търсене на нов дом. 39% от запитаните си набавят необходимата информация за пазара и тенденциите при имотите онлайн, а консултантите по недвижими имоти също са приемани като добър и надежден източник, като 25% от участниците в запитването се свързват със своите агенти при търсене на ново жилище.
 
Източник: profit.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив