Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Colliers: Търсенето на жилища от висок клас ще нарастне

С постепенното подобряване на икономическите показатели в България, търсенето на жилища от средновисокия и висок клас в София ще продължи да нараства и през първата половина на 2011 г., това става ясно от анализ на Colliers International. 

 
От своя страна обаче, пазарът отчита свиване на новото предлагане на този тип проекти, а с нарастващия обем на сделките се появява риск от недостиг на имоти в този сегмент. Привлекателни проекти за купувачите са и новите комплекси от затворен тип.
 
Според Colliers International, цените на жилищата от средновисок и висок клас вече са достигнали най-ниските си стойности и предстои тяхното стабилизиране. Също така се очаква някои инвеститори да се възползват от разминаването между търсенето и предлагането на качествени имоти и да коригират цените спрямо новите пазарни условия. 
 
Жилищните единици от средновисокия и висок клас в София възлизат на 3 000-4 000. Към статистиката се включват най-вече почти завършени или готови проекти с около 50 жилища (апартаменти/редови къщи/къщи), разположени в столичните престижни и бързоразвиващи се квартали.
 
По дефиниция на Colliers, проектите от средновисокия и висок клас включват важни характеристики като привлекателно местоположение, добро качество на строителството, удобен достъп, зелени площи, функционално разпределение на помещенията, достатъчно паркоместа, професионална поддръжка на имота, наличието на добра инфраструктура и удобства в района.
 
Източник: profit.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив