Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Cinema City придоби верига с мултиплекси в Унгария, Чехия и Словакия

 

Операторът на мултиплекси Cinema City International (CCI) обяви, че придобива веригата Palace Cinemas, която притежава 141 киноекрана в 15 мултиплекса в Унгария, Чехия и Словакия.
 
Сделката е на стойност 28 млн. евро. Чрез нея Cinema City International значително засилва позициите си на унгарския и на чешкия пазар и си осигурява достъп до словашкия. CCI заплати 21,4 млн. евро при сключване на сделката и пое съществуващите дългове в размер на 6,6 млн. евро на придобитите дружества. Покупката е финансирана от кешовата наличност на CCI и чрез кредитни линии.
 
Сделката не изисква одобрение от трети страни и инстанции.
 
Cinema City International придоби 100% от капитала на 4 компании под шапката на Palace Cinemas. Те управляват общо 141 екрани в 15 мултиплекса: 8 мултиплекса с 65 зали в Чехия, 4 мултиплекса с 47 зали в Унгария и 3 мултиплекса с 29 зали в Словакия.
 
С тази сделка общият брой на екраните на Cinema City става 866, а броят на мултиплексите – 90.
 
У нас първият мултиплекс Cinema City с 13 зали беше открит в Mall of Sofia през 2006 г. Вторият с 11 зали в Mall Plovdiv отвори врати през март 2009. През ноември 2010 г. беше открит и мултиплекс със 7 зали в Стара Загора, a в последния месец на миналата година беше открит мултиплекс с 10 зали в Русе.
 
Източник: Investor.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив