Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

8 гимназии ще се борят за приза "Най-добър млад строител"

Професионалната гимназия по строителство и архитектура "Кольо Фичето" ще бъде  домакин на регионален кръг на състезанието "Най-добър млад строител", което се провежда традиционно по инициатива  на Министерството на образованието и под патронажа на  Камарата на строителите в България.

 
Строителната гимназия ще посрещне през март отборите на аналогични професионални училища от Димитровград, Казанлък, Кърджали, Сливен, Стара Загора, Хасково и Ямбол.
 
За първи път Бургас ще е регионален център на  престижното съревнование. Останалите 3 града, в които ще бъдат  регионалните кръгове тази година, са Варна, Габрово и Перник.
 
На 18 февруари  ще се проведе  училищният кръг на състезанието, на което ще се явят 3 отбора по 6 ученика от 12-те класове на специалността „Строителство и архитектура". Те ще се съзтезават  в 4 направления - мазилки и спирит ефекти, облицовки и настилки, сухо строителство и зидария. Материалите  ще бъдат осигурени от  спонсорите на събитието - водещи фирми в строителния бранш.
 
„Интересът към състезанието е голям. Участниците се подбират на доброволен принцип, но  е много престижно да попаднеш в отбора за  регионалния и националния кръг, затова желаещите са много", каза Веселин Пъйнев, директор на гимназията.
 
Ученици и ръководство са амбицирани  да се представят достойно като домакини и си пожелават класиране за националния финал на „Най-добър млад строител", който ще бъде през април във Варна.
 
Строителната надпревара е част от „Панорамата на професионалното образование", в рамките на която се провеждат състезания по различни предмети и дисциплини, преподавани  в професионалните училища.
 
Миналата година на националната „Панорама", която се проведе в Пловдив,  златен и сребърен медал за гимназията спечели отборът, съставен от абитуриенти по специалността "Парково строителство". Той се състезава в направление "Озеленяване и цветарство".
 
Източник: burgasinfo.com

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив