Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

5 начина да намалите наема си

 

В трудни времена като днешните винаги е хубаво всеки от нас да има възможност да спести пари. Разходите за наем на жилище са сред най-сериозните при хората, които нямат собствено жилище. Иа начини да промените това. За това обаче е нужно да направите някои компромиси.
 
1) Преговори със собственика на имота
Запознайте се с пазарните цени в момента. Срявнете ги с тези на вешето жилище и преговаряйте с хазяина за по-ниска сума за наем. Приложете доказателства и го убедете, че и друг на ваше място би искал по-ниска сума.
 
2) Потърсете си съквартирант
Ако едно жилище е прекалено голямо за вас и наемът му ви тежи - изберете съквартирант, който да ви помага при споделянето на наема. Изберете доверени лица, които да не нарушават жизнените ви навици и да не създават проблеми и поводи за възражения от страна на хазяйна.
 
3) Бъдете готови да ходите пеша
Това е вариант, ако сте решили да напуснете моментното си жилище. Апартаментите в близост до спирки и метростанции са по-скъпи. Изберете жилище, което е нетолкова комуникативно и това със сигурност ще се отрази на наема ви.
 
4) Извършете ремонт
Лек козметичен ремонт винаги е от полза и за вас и за собственка на жилището. Говорете с него за тази идея и ако е съгласен, то това със сигурност ще означава, че ще вложите известна сума пари за нещо, което ще ви е от полза.
 
5) Предплащане на наема
Някои сбственици на имот на драго сърце биха се лишили от определен процент от наема, ако той бъде предплатен или даден накуп. Проучете дали има такава възможност и действайте. Минусът при подобно действие е, че трябва да имате заделени средства, което не винаги е възможно.

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив