Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

44 клетки на GSM оператори облъчват Перник

 

44 разрешителни за монтиране на клетки на GSM-операторите е издала Община Перник през последните години. Това стана ясно след запитване на общинския съветник Стоил Стоилов(ССД) към кмета на Перник. 
 
Съоръженията на мобилните оператори най-често са монтирани на покривите на жилищни сгради. Разрешителните за ползване са издадени от РДНСК, след съгласуване с пожарната. За поставянето на клетките е нужно съгласието на живущите в къщата или в блоковете. Задължително трябва да се направи и оценка от експерти от Националния център за обществено здраве към здравното министерство. 
 
Нивото на електромагнитно излъчване от антените не се следи от общината, а от оторизирани органи, обясни още кметът Росица Янакиева.
 
Излъчването на клетките у нас е в норма и няма научни данни за вредата от антените на базовите станции, твърдят мобилните оператори. 
 
Според германски учени, обаче GSM клетките увреждат здравето. Те твърдят, че излъчването на електромагнитни вълни от антените може да докара на човека много сериозни болести, като рак, Алцхаймер, стерилитет, уродливост на плода при бременност.
 
Със съгласието на общинските съветници беше дадено разрешение за монтирането на клетка и на покрива на сградата на 8-мо училище.
 
Източник: zapernik.com

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив