Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

4 милиарда лева трябват за саниране на панелки

Четири милиарда лева са необходими за санирането на панелните блокове в страната, които са около 18 700, каза министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев на форум за „Зелената икономика”.

 
Това ще обхване 2,7 млн. души или общо 700 хил. домакинства, уточни още министърът. По думите му така ще се спестят близо 1600 мегавата, приблизително колкото е АЕЦ „Белене”. 
 
През тази година ще започне санирането на 600 обекта в многофамилни сгради по пилотен проект на министерството, каза още мин. Плевнелиев.
 
За целта по проекта ще могат да кандидатстват потенциалните „мениджъри” на бъдещата милиардна програма, уточни министърът. Като 78 милиона лева ще бъдат отпуснати тази година по оперативната програма за финансиране на мнгофамилни жилищни сгради, обясни още Плевнелиев.
 
Той заяви, че се търси решение на проблема с това, че когато някой си санира апартамента, му се вдига данъчната оценка и данъците. Според него в това няма логика, защото така освен, че се инвестират средства в енергийната ефективност, после се повишава и данъкът за това.
 
При саниране на жилищни сгради потреблението на електроенергия се намалява средно с 30 %, пък обобщи министърът на околната среда Нона Караджова.
 
Възможно най-скоро ще спрат да се дават енергийни помощи за отопление с въглища, каза още Караджова и обясни, че това замърсява въздуха с фини прахови частици.
 
Източник: darikfinance.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив