Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

21 пощенски клона в Пловдивско вече приемат данъчни декларации

21 пощенски клона в Пловдивски регион вече приемат годишни данъчни декларации. Услугата е особено предпочитана от живеещите извън областния град, тъй като им спестява време и разходи за посещение на администрацията.


За улеснение на клиентите, са обхванати всички по-големи населени места в областта - Асеновград, Карлово, Първомай, Кричим, Куклен, Лъки, Перущица, Сопот, Стамболийски, Съединение, Хисар, Садово, Калояново, Раковски и Брезово.

Освен в тях, декларации до края на кампанията ще се приемат и в Пловдив в Централна поща и в пощенски клонове № 2, 3, 4, 6 и 23.
 
2 408 годишни декларации са приети в НАП Пловдив до тази сутрин.
 
По-активни в момента са гражданите, които декларират доходите си от миналата година, като най-вероятната причина за това е, че внасяйки дължимия данък до 10 февруари, ползват 5% отстъпка.

1 793 физически лица вече са декларирали доходите си. 117 от тях са го направили по интернет с електронен подпис, а останалите на място в териториалната дирекция на ул."Скопие" №106 и във фронт-офисите в Асеновград и Карлово.

Интернет е особено предпочитан от фирмите, показват първите дни от кампанията. 364 юридически лица, задължени по Закона за корпоративното подоходно облагане, са подали годишните си декларации именно по електронен път.

Други 251 са го направили, идвайки на място в приходната агенция. Освен на място, по интернет или на гише в пощенски клон, годишни декларации могат да се изпращат до НАП и по пощата като писма с обратна разписка.

Във връзка с често задавани въпроси, Териториалната дирекция на НАП в Пловдив напомня, че физическите лица, които ползват помещения под наем, нямат задължение да внасят авансово данък върху парите, които плащат на своите хазяи.

Ангажимент за това, съгласно промените в законодателството от 1-ви януари тази година, имат само фирмите и самоосигуряващите се лица, които са наемодатели.
 
 
Източник: Plovdiv24.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив