Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

2011 г. може да шокира чужденците, купили имот в България

Заради ограниченията за придобиване на жилище и земя в българското законодателство, европейски инвеститори може да се сблъскат със сериозни проблеми в началото на следващата година.

 
Всички чужденци, които са купили земя или жилище в България, чрез регистрирана в страната компания преди 2008 г., трябва да пререгистрират дружеството възможно най-скоро, в противен случай е възможно да загубят активите си.
 
Практиката на извършването на персонални инвестиции чрез фирми, които реално не извършват търговска дейност, беше широко разпространена сред гражданите на ЕС и най-вече на Англия и Ирландия, преди влизането на България в съюза.
 
Така много европейски граждани успяваха да заобиколят ограниченията в българското законодателство за придобиване на земя и имоти от чужденци, като регистрираха търговски дружества у нас.
 
В Закона за търговския регистър от 2006 г. обаче се предвижда задължителна пререгистрация на всички търговци и вписването им в новия търговски регистър, воден от създадената по силата на чл. 3 от ЗТР Агенция по вписванията към министъра на правосъдието, като условие за продължаване на дейността им.
 
Съществуващите търговци и клонове на чуждестранни търговци, вписани в търговския регистър и в регистъра на кооперациите при окръжните съдилища, са длъжни да се пререгистрират по реда на ЗТР в тригодишен срок от влизането му в сила, т.е. до 1 януари 2011 г.
 
От Агенцията по вписванията коментираха за Darikfinance.bg, че с изтичането на 3-годишния срок, чуждестранни търговци, които не са се пререгистрирали, ще бъдат служебно вписвани в търговския регистър на непререгистриралите се в срок еднолични търговци и клонове на чуждестранни търговци, след което ги чака незабавно заличаване и съответно -  закриване.
 
Източник: darikfinance.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив