Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

200 милиона за канализацията на Кремиковци

Общината е готова с проекта за канализация на селищата от район "Кремиковци" и кандидатства за финансирането му по оперативна програма "Околна среда", съобщи днес пред комисията по инженерна инфраструктура в Столичния общински съвет заместник-кметът Ирина Савина.


Изпълнението по предварителни оценки ще струва близо 200 млн. лв.
 
Предвижда се всички селища от района без кв. "Враждебна", заедно със селата Казичене и Кривина да имат обща канализационна мрежа и пречиствателна станция на река Лесновска, посочи Савина, цитирана от БТА.
 
Вече са подготвени терените за отчуждаване. Проектът е разделен на четири части и сега се кандидатства за финансиране на строителството на отвеждащите колектори поради ограничение във финансирането до 50 млн. лв. по този вид проекти по ОП „Околна среда“.
 
Готов е проектът за канализацията на град Нови Искър, селата Световрачане, Чепинци и Негован, като отпадните води от тях ще се отвеждат към пречиствателната станция "Кубратово", информира зам.-кметът на Столична община.
 
До края на 2011 година ще е готов и проектът за канализацията на град Банкя. По думите на Савина местностите в София, които са без канализация, са включени в бизнес програмата на "Софийска вода" за 2011-2012 година.
 
Седем малки водно-електрически централи (мини ВЕЦ) ще се изграждат по водопроводната мрежа на столицата, като сега проектите са на етап подробен устройствен план, отбеляза още Ирина Савина,
 
Идеята е малките ВЕЦ с обща инсталационна мощност малко над 6 мегавата да произвеждат енергия посредством движението на водата по напорните тръбопроводи. Предвидените места са "Бистрица 1", "Бистрица 2", "Бояна 1", "Симеоново", "Модерно предградие", "Колежа", "Коньовица".
 
Източник: stroitelstvoimoti.com
Снимка: kremikovtzi.com

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив