Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

150 хил. строителни работници от Източна Европа заливат догодина Германия

Германските строителни компании се боят, че ще се конкурират на неравни начала догодина с нова вълна от компании от Източна Европа, които използват по-евтина работна ръка.

 
По преценка на германската строителна асоциация BVB, ако се сбъднат прогнозите за приток от 150 хил. нови строителни работници в страната, след като тя премахне ограниченията за някои от по-новите членки на ЕС през май 2011 г., германският строителен сектор ще пострада.
 
„Компаниите ще се изправят пред поредната фаза на ценови дъмпинг, който ще бъде за сметка на качеството в строителството“, казва шефът на BVB Карл-Ханж Шнайдер, цитиран от Ройтерс.
 
„Въпреки че чуждестранните строителни компании следват нашите правила за минимална заплата и други стандарти, всички социални осигуровки и данъчно облагане се определят според законодателството на съответната страна“, обяснява той.
 
Догодина Германия планира да премахне ограниченията за работници от Чехия, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Словакия и Словения, където социалните осигуровки са значително по-ниски, уточнява изданието.
 
Шнайдер ще лобира против планирания гратисен период за чуждестранните компании, опериращи в Германия, през който те са освободени от плащане на данъци и социални осигуровки в страната.
 
Също така той апелира към правителството да бъде избирателно при сключването на договори за обществени поръчки, вместо да се спира просто на най-ниската цена.
 
Източник: stroitelstvoimoti.com

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив