Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

14 милиона лева за изграждане на значими обекти в Стара Загора

Близо 14 млн. лева са предвидени през 2011 за изграждане и проектиране на значими обекти на територията на община Стара Загора, съобщава сайтът novini.stara-zagora.org. 

 
Тази година ще стартира изпълнението на най-големия проект в Стара Загора по оперативна програма "Регионално развитие" на стойност над 8.6 млн. лева за подобряване на физическата и жизнената среда в квартал "Железник". 
 
Сред останалите приоритети през 2011 са довършване на канализацията на квартал "К. Ганчев", разширение на гробищния парк, ремонт на покрива на библиотека "Захари Княжевски" и строителство на детски площадки.
 
Със средства от държавната субсидия ще се финансира и рехабилитацията на 12 км от общинския път Стара Загора – с. Калояновец. 
 
Проектна готовност е осигурена и за реконструкция на кръстовището на две нива между бул. "Патриарх Евтимий" и бул. "Славянски", изграждане на бул. "Августа Траяна" – изток и запад, изграждане на бул. "Първи ринг" от "Мол Стара Загора" до АПК-изток.
 
Правят се постъпки и за отчуждаване на 22 декара частни имоти за изграждане на вторo платно на пътя в участъка летище Стара Загора - магистрала "Тракия" - единствената засега връзка на града с магистралата. 
 
Програмата за инвестиции на общината ще се финансира от собствени приходи, както и от четири европроекта на обща стойност 59.8 млн. лева.
 
Засега предложеният за гласуване на 17 фервуари проект за бюджет на Стара Загора е в размер на 78.79 млн. лева, приблизително равен на този от 2010.
 
Според градската управа основната причина за това са бавният растеж и икономическата криза. 

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив