Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

100 къщи в пернишко село - без адрес

Столичен бизнесмен остана без пистолет, защото живее без адресна регистрация в пернишкото село Драгичево. Заселникът е сред около 100 потърпевши, които от години обитават къщи без номера в двете вилни зони, пише Стандарт.

 
15 улици в махалите стоят без име. Заради неуредицата от полицията отказали на софиянеца да му регистрират личното оръжие, за което броил няколко стотачки. Вбесен от правния парадокс, човекът завежда дело срещу кметицата на селото Росица Стоянова.
 
Бомбата е заложена по прословутия Параграф 4 от Закона за собствеността и ползването на земеделските земи. По силата на тази разпоредба преди 1989 г. са раздавани парцели до 1000 кв.м за "самозадоволяване" на потребностите на населението. 
 
В момента върху тях в Драгичево са вдигнати тузарски вили, в които трайно са се населили столичани и перничани. Те обаче все още са извън регулация. Около тях на практика няма улици, а сокаци, за което от общината отказват да ги именуват. Това оставя без адресна регистрация домуващите. Всички продължават да ползват старите си адреси, за да си вадят лични документи. Скандалът с мераклията за пистолет от София бил предизвикан от това, че той продал апартамента си в столицата и сега няма друг адрес, който да посочи.
 
Хаосът с двете махали е невъобразим, оплака се кметицата Стоянова. Всеки ден при нея идвали пратеници на куриерски фирми и призовкари от съда, които след дълго лутане така и не могат да открият получателя на пратките.
 
От енергото също идвали техници да издирват абонати, въпреки че не е ясно точно как са записани партидите, след като няма законен адрес. Хората си имат документи за къщите, но на практика са извън закона, чуди се управничката. Тя е пуснала искане до градския парламент в Перник за решаване на казуса.
 
Източник: zapernik.com

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив