Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

10-те най-необичайни места за живеене по света

От бивши резиденции до гимназии и затвори, това е списъкът на местата, на които едва ли бихте предполагали, че може да живеете някога.Ето и класацията на странните домове по света.

 
1. Кулата Смит в Сиатъл.
Сградата е построена през 1914 и е най-високата сграда на запад от Охайо. В най-горната си част, точно под покрива на кулата има апартамент, които е възстановен през 1999 година от бившия резервоар за вода на сградата и чието обновяване е струвало 28 милиона долара.
 
2. Град Контейнер в Лондон
Жилищният комплекс от контейнери е построен в Лондон само за 5 месеца през 2001 година. Той е триетажен, ярко оцветен с тераси, прозорци и люкове и служи за работни студия на хора на изкуството. 
 
 
3. Оръжейният склад в Джаксън, Мичиган
19-акровият щатски затвор в Джаксън е построен през 1880 и каменната стена все още го заобикаля. Складът за арсенали е преобразуван през 1930 година в достъпни апартаменти за хора с ограничени доходи, много от които са художници, музиканти, дизайнери и други творци. 
 
4. Пакард Мотор Кар, Филаделфия
През 1910 година сградата е била шоурум и завод за сглобяване на Packard Motor Car Co. Днес, автомобилите са останали само в гаража на сградата. 
 
5. Гимназия Бас, Атланта
Бившата гимназия Бас в Атланта е превърната в сграда с апартаменти през 1998 година. Все още по коридорите може да се видят шкафчетата, а на таванското помещение и черните дъски от гимназията. 
 
6. Полицейската сграда в Ню Йорк
Откритата през 1909 година сграда е станала жилищна в началото на 1980 година, когато полицейското управление на Ню Йорк се е изнесло от нея. Архитектите от Ehrenkrantz Eckstut & Kuhn са я превърнали днес в място с 55 луксозни апартаменти.
 
7. Пожарната в Лин, Масачузетс
Тенденцията старите работни места да се преобразуват в жилищни сгради не е само в големите градове. Пожарната в Лин е построена през 19 век, като днес служи за жилищна сграда с 15 луксозни апартаменти. 
 
8. Hundertwasserhaus, Виена
Комплексът Hundertwasserhaus се е превърнал в туристическа атракция за Виена, въпреки че сградата е затворена за посещение. Проектирана от австрийски художник, фасадата на конструкцията е съчетание на ивици синьо, червено, жълто и бяло, с керамични плочки, които маркират границите на всеки апартамент. 
 
9. Метро 417, Лос Анджелис
Вдъхновената от Ренесанса сграда на метрото в Лос Анджелис е построена през 1925 година, а от 2005 е преработена в 277 нови апартамента. 
 
10. Водната кула в Сьост, Холандия
Холандската архитектурна фирма Zecc Architecten печели проект през 2004 за превръщането на водната кула на града в модерно изглеждащи апартаменти. Същата фирма е престроила параклис в Утрехт в свой офис. 

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив