Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

1 500 абонати стават ВИП клиенти на ВиК Варна

Около 1500 абонати на „Водоснабдяване и канализация – Варна” се обединяват в специална ВИП група. В нея влизат основно големи потребители.


Консумацията на вода от дружествата, които вече са на специален режим на отчет и обслужване, формира около 35% от общата консумация на вода, подавана месечно от ВиК – Варна.
 
За обслужването на абонатите, които попадат в специалната клиентска група, е сформирано отделно звено „Ключови клиенти”. Неговата задача е да упражнява интензивен контрол върху консумацията, отчитането и плащането на сметките от страна на членовете на ВИП групата, съобщиха от дружеството.

Служителите от звеното ще се грижат и за по-доброто обслужване на най-големите консуматори на вода във Варненска област. ВИП клиентите ще получават всеки месец лично от обслужващия ги служител фактурите за ползваната услуга, а проверките на замърсеността на отпадните води, от която зависи цената, която плащат, ще се извършват регулярно и по график, който да не ощетява клиентите.
 
Абонатите на ВиК – Варна от ВИП групата ще са и първите, които ще получат водомери с дистанционно отчитане. Още през лятото на тази година ще бъде заделен канал чрез мобилен оператор, който ще позволява непрекъсната връзка на ВиК – Варна с водомерите на потребителите от специалната клиентска група.

Получаването на ежедневната информация за изразходваната от тях вода ще позволи да се правят анализи на потреблението и предварителни разчети за необходимите количества вода, които следва да бъдат подавани към съответния абонат.
 
С въвеждането на водомерите с дистанционно отчитане се очаква да бъдат намалени  значително загубите на водоснабдителното дружество от злоупотреби. Ще отпадне и човешкият фактор при отчитането на средствата за измерване.
 
Източник: dariknews.bg

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив