Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Дадени отговори - личен профил

Успешно добавено в бележника!

Изпрати съобщение

Raya

434
точки

Консултант

110
кредити

Искам значи мога!

Отговори: 7 Съвети: 0 Посещения:3283
Въпроси: 1 Публикации: 1 Коментари: 0
Website: http://humandesignrai.weebly.com/
Включи се към моята мрежа: https://ceb.bg/index/register/inv/5354 - Линк за покана
Дадени отговори: 7
Документи за сключване на брак с чужденец в Разград
Здравейте! Казвам се Десислава и живея в Белгия с моят приятел от 4 години, имам българско гражданство с небходимите документи – ЕГН, кръщелно свидетелство, лична карта... и месец Февруари искаме да сключим брак. Той е бразилец, но бихме искали да сключим брак в Разград, където имаме роднини. Бихме желали да знаем какви документи ще са необхидими. Освен това, ние ще престоим в България за около една седмица, и искам всичко да бъде точно. ПС: За в момента вече имаме неговото семейно положение и удостоверение за раждане, остава само да се направи превод.
Раздел:

Други

Населено място:

Разград

Зададен на: 26.11.2015 Последен отговор: 26.11.2015
 

Отговор на Raya : Здравейте, В този случай приложим ще бъде не само българският Семеен кодекс, но и отечественото право на бъдещият ви съпруг. Под отечествено право се разбира правото на държавата, чийто гражданин е. Относно формата на брака, ще се приложи правото на държавата, където изберете да сключите брака си и пред чието длъжностно лице по гражданско състояние ще направите това. За да се ожените в България, гр.Разград право да сключите брак пред длъжностно лице по гражданското състояние имате, ако вие или бъдещият ви съпруг имате българско гражданство или имате обичайно местопребиваване, т.е. и двамата живеете в Република България. Отговорът ми няма претенции да бъде юридически съветник. Ако имате затруднения с упражняването на тези основни права или случаят е по-сложен – съветвам Ви да се консултирате с юридически експерт. Желая ви успех.

Дата на отговора: 26.11.2015  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
имот
до колко време банката трябва да преведе парите на продавача след сключване на окончателният договор пред нотариус тъй като продадох имот на човек който няма пари и ще взима кредит от банка чрез ипотека на въпросното мое жилище и до колко време след предварителният договор се пристъпва към окончарелен договор в този случай.
Раздел:

Продажба на имот

Зададен на: 23.11.2015 Последен отговор: 02.12.2015
 

Отговор на Raya : Здравейте, В предварителния договор следва да се опишат точните срокове, в който ще бъде финиширана сделката. След изповядване на сделката пред нотариус избраната предварително банка превежда сумата в рамките на 3-5 дни. Банката е страна по сделката и присъства при изповядането пред нотариуса. Там също се коментират сроковете, в който ще бъдат преведени средствата. Желая Ви успех.

Дата на отговора: 26.11.2015  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и останалите отговори
Съседът не иска да плаща
Здравейте. Въпросът ми е следният: живея в 6-етажен блок и събираме пари за ремонт на покрива и асансьора, но един от съседите отказва да даде пари за ремонтите. Какво трябва да предприемем спрямо този некоректен съсед? Благодаря ви предварително.
Раздел:

Правни казуси

Населено място:

Пазарджик

Зададен на: 20.11.2015 Последен отговор: 23.11.2015
 

Отговор на Raya : Съгласно ЗАКОН ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ЕТАЖНАТА СОБСТВЕНОСТ, ) Чл.6.(1)Собственицитесадлъжнида: 9. (изм.- ДВ,бр.57 от2011 г.)заплащатразходитезаремонт,реконструкция, преустройствоиобновяваненаобщитечастинасградата,подмянанаобщиинсталацииили оборудванеивноските,определенизафонд"Ремонтиобновяване",съразмерноспритежаваните идеалничасти; 10. (изм.- ДВ,бр. 57 от 2011 г.)заплащатразходитезауправлениетоиподдържанетона общитечастинасградата; Обяснете на съседа си, че можете да предявите съдебен иск за вземанията и тогава ще му бъдат удържани дължимите средства + седебните разноски по делото. Гражданите освен права имат и задължения! Желая Ви успех.

Дата на отговора: 23.11.2015  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и останалите отговори
Проблем с шумни съседи
При мен случая е следния,купих си апартамент който граничи с работещ офис денонощно 24 часа понеже строитела не си направил труда да отдели стената или да е шумоизолира самата стена сега е голям проблем защото всичко се чува и няма никакво спокойствие,няколко пъти предупреждавах собственика но ефект няма,имат ли право да работят след 22 часа и какво би било да се направи в случая.
Раздел:

Съседи

Населено място:

София

Зададен на: 20.11.2015 Последен отговор: 20.11.2015
 

Отговор на Raya : Здравейте, Моят съвет е да се обърнете към полицията и да го правите достатъчно често докато проблемът се разреши. Лек и спокоен ден.

Дата на отговора: 20.11.2015  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и останалите отговори
имот
Здравейте интересуваме освобождава ли се имот от месни данаци придобит с ипотека
Раздел:

Ипотека

Населено място:

Велико Търново област

Зададен на: 17.11.2015 Последен отговор: 18.11.2015
 

Отговор на Raya : да освобождава се

Дата на отговора: 18.11.2015  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и останалите отговори

Тагове

сделката

  

право

  

имате

  

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив