Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Зададени въпроси - личен профил

Успешно добавено в бележника!

Изпрати съобщение

Анелия

221
точки

247
кредити

Отговори: 0 Съвети: 0 Посещения:1313
Въпроси: 7 Публикации: 0 Коментари: 0
Включи се към моята мрежа: https://ceb.bg/index/register/inv/4478 - Линк за покана
Зададени въпроси: 7
Новоизбран домоуправител не ми представя протокола от събранието и подписания договор с Теленор
На 26,01,16 г имаше събрание на входа за избиране на нов домоуправител и разглеждане на предложение на Теленор за сключване на нов договор за антена на покрива-имахме 10 г-шен,който изтече юли 15 г.На 24.01.16 помолих съседи да предадат ,че влизам в болница за операция и да отложат събранието с една седмица.Един от тези съседи ми каза тогава,че предходната седмица е минал кандидат домоуправителя по апартаментите и е взел подписите вече-преди събранието.Предали са молбата ми,но този който иска да стане домоуправител не се е съобразил с искането ми.Били са 7-8 човека на събранието и съсед който е присъствал ми каза,че са решили да направят ново в друг ден,тъй като са малко.На 3-4 февруари ходих до новоизбрания домоуправител ,за да попитам как е протекло събранието.Отговори ми ,че той е избран и договора с Теленор подписан.На искането ми да ми представи копие на протокола от събранието и договора , ме мотае и до момента не ми ги представя.Как да се снабдя с тях?
Раздел:

Съседи

Населено място:

София

Зададен на: 10.03.2016 Последен отговор: 16.03.2016

Отговорено преди 9 год. от Адвокат Николина Митова

Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и всички отговори
Договор с мобилен оператор за поставяне на антена на входа
Здравейте, преди 10 г. беше поставена антена на покрива на входа ни.Договора изтече 7 месец 2015 г.Все още не са махнати съоръженията и антената от покрива.Мобилният оператор се опитва по всякакъв начин да поднови договора, а ние не искаме.Другата седмица ще има събрание за избиране на нов домоуправител и разглеждане подновяването на договора.Аз не мога да присъствам ,тъй като влизам в болница.Съмнявам се/ веднъж вече пробва съседката този начин/,че покрай избирането на нов домоуправител,тя ще събере подписите за подновяване на договора.Тъй като на събрание винаги сме 5-6 човека,тя мина с листа за подписите, каза ,че е за домоуправител и хората се подписаха,като след това предоставя тези подписи за договора за антената.Въпроса ми е следния: Когато подписвахме преди 10 г. служителя на мобилния оператор беше казал,че най важния подпис за тях е този на апартамента на последния етаж,върху когото точно е поставена апаратурата и без него не може да се подпише договора.Наистина ли е така?
Раздел:

Правни казуси

Населено място:

София

Зададен на: 22.01.2016
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и всички отговори
Договор с Теленор за антена на покрива на входа на блока
Юли месец тази година изтече договора ни с Теленор за антената на покрива. Март и юни изпратихме писмо с което ги уведомихме,че не желаем да подновим договора. Те не махнаха антената но внасят по сметката сумата за наема. Последен етаж съм и периодично поради нарушение на покрива ме наводняват.Последно беше февруари 2015 като съм ги уведомила писмено,за да отстранят повредите и да ми бъде изплатено обезщетение,както е по договор.Идваха,снимаха,обещаваха и до сега обезщетение не е постъпило ,нито по сметката на входа,нито по моя сметка.Ремонтите на покрива се точат по цяла година,като през това време в моя апартамент има щети и не мога да ги отстраня.Носещия панел в подпокривното протранство се руши,в следствие на постоянните течове и тежестта на оборудването им. Има ли начин да не се подновява договора,ако съберат необходимата бройка съгласни? Аз не желая да е оборудването над моя апартамент да ме наводняват и облъчват.Дъщеря ми когато е при мен е с постоянно главоболие.
Раздел:

Правни казуси

Населено място:

София

Зададен на: 06.12.2015 Последен отговор: 07.12.2015

Отговорено преди 9 год. от Анелия

Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и всички отговори
Възможно ли е придобиване на земеделска земя по давност...
1.Земеделската земя е в съсобственост от 2008 г. и е дадена за ползване в кооперация с договор, сключен от единия съсобственик/брат ми/. През това време останалите съсобственици не са проявявали интерес към земята и не са получавали годишна рента от нея/аз съм единият собственик и не знаех за нея/.Миналата година разбрах и поканих брат ми устно ,да ми изплаща рентата. Възможно ли е съсобственикът/брат ми/, сключвал договорите с кооперацията, да придобие земята по давност.Аз как мога да докажа,че се интересувам от земята и да не я загубя? 2.Тази година намерих документи за ниви,които наследяваме ,аз и брат ми от вторият ми дядо.Другите наследници не са се интересували от тях от 2003 г..Въпроса ми за тези земи е:-Можем ли да ги придобием по давност и след като брат ми ги дава под аренда,той ли ще ги придобие по давност,ако това е възможно?Какви документи и къде се подават? Благодаря предварително.
Раздел:

Земеделска земя

Населено място:

София

Зададен на: 01.12.2015 Последен отговор: 02.12.2015

Отговорено преди 9 год. от адвокат Милена Миткова

Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и всички отговори
Наследство на земеделски земи
Здравейте, Баба ми е наследила земеделски земи от втория си съпруг,който е починал 1962 г,а тя е починала 2008 г. Дядото оставя три дъщери от първият си брак.Интересува ме,баба ми каква част от земите на дядото наследява.Земите са възстановени на името на дядото с решение №....за възстановяване правото на собственост върху земеделски земи на основание Чл.27 от ППЗСПЗЗ ... Благодаря предварително.
Раздел:

Земеделска земя

Населено място:

София

Зададен на: 27.10.2015 Последен отговор: 27.10.2015

Отговорено преди 9 год. от Анелия

Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и всички отговори

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив