Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Статии

Добави коментар

Авг 7, 2013

Можем ли сами да оценим своя имот? Много продавачи се опитват да направят това без да потърсят помощ от специалист. Оценяването на недвижим имот не е никак лесна задача и не може да се извърши от всеки, категоричен е брокер Антон Илиев. Според него, ако някой се нагърби с оценката на имот без да го посети на място, определено няма да бъде изчерпателен.

При оценяването на имоти „дяволът е в детайлите“, тоест в дребните неща, а те се виждат само и единствено на място. Илиев съветва продавачът да се обърне към местна агенция за недвижими имоти. Трябва да си намери опитен брокер, който се занимава с посредничество при покупко-продажби на имоти, или оценител на имоти. Специалистите ще посетят недвижимия имот и ще направят точна оценка.

Имотите, които се оферират за продажба в сайтовете за имоти, не са абсолютно никакъв ориентир при определянето на точната пазарна цена, заявява брокерът. В интернет пространството циркулират много имоти с цени, определени от техните собственици.

Проблемът е, че повечето от тях нямат предишен никакъв опит в сделките с недвижими имоти и определят цените си на база на това каква сума им необходима за решаване на евентуален проблем. По думите на експерта обаче офертните цени често нямат никаква връзка с реалния пазар.

Брокер Владимир Владимиров потвърждава думите на своя колега за това, че няма как да се направи реална оценка на дадено жилище без то да бъде видяно на живо. Той съветва хората да се обърнат към специализирана агенция за недвижими имоти в своето населено място.

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив