Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Окт 31, 2012

Коментари: 1

Скоро Ви разказахме за новата административна сграда на Съвета на Европа „Агоре“ в Страсбург, в която се намират централите на няколко европейски институции. Структурата помещава освен офиси, още конферентни зали, архив, кафене, бар и.т.н. Концепцията на архитектите при проектирането на „Агоре“ била комплекса да бъде максимално полезен за обитателите му и да работи в техен интерес.

Така в контекста на изграждането на новата административна сграда на Съвета на Европа, архитектите са планирали създаването на детска ясла и дневна забавачница за децата на служителите в комплекса. Изключително полезно хрумване, нали?

Детската ясла се разполага на площ от 800 кв.м и е с капацитет да настани 60 деца.

Проектирана не просто да изпълнява функциите на забавачница, а максимално да се възползва от достойнствата на парцела и да се впише хармонично в него.

Детската ясла е разположена на горист терен, за това стремежът на архитектите бил естествените обитатели на хабитата - дърветата да бъдат максимално предпазени от унищожение и съвесем логиочно ги включват в окончателния дизайн на екстериорното пространство на забавачницата.

По този начин детската ясла се е превърнала в малко убежище за малчуганите, но със селективна намеса в природата.

Достъп до детската ясла се случва през булевард Allee Kastner. Този вход е под постоянно наблюдение и е използван за различни цели, включително маршрутизиране към общия автомобилен парк на комплекса, което ще улесни родителите при оставянето и прибирането на децата, далеч от трафика на Allee Kastner.

Архитектурата на детската ясла в „Агоре“ е дело от съвместната работа на архитектурно бюро Art&Build Architecs и архитектите от Denu & Paradon, отговорни за изграждането на целия комплекс.

 

Източник: www.1kam1.com

 
 

Добави коментар

 

Коментари: (1)

По света архитектите мислят за всичко.

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив