Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Юли 12, 2012

Пълната забрана за строителството на първа линия по крайбрежието може да отпадне от Закона за устройството на черноморското крайбрежие, съобщи пред журналисти депутатът от ГЕРБ Любен Татарски, който председателства и комисията по регионална политика в парламента.


Предложението да бъде въведена пълна забрана на строителството върху пясъчната ивица и в зона А от черноморското крайбрежие, отстояща на сто метра от плажовете, с изключючение на парковетe и обектите за спортни и културни дейности, дойде от регионалния министър Лиляна Павлова.

По думите на Татарски обаче заради недоволството от въвеждането на пълна забрана на строителство на първа линия, изразено от кметовете на общините по Южното Черноморие, депутатите от ГЕРБ ще предложат да бъде запазен старият режим.

„Между първо и второ четене предложението ще бъде дискутирано и съм убеден, че ще намерим по-правилното решение“, посочи Любен Татарски. Депутатите днес приеха на първо четене новите текстове от Закона за устройството на черноморското крайбрежие. С него е регламентирана и новата облекчена процедура за предоставяне на морските плажове на концесия.

Предвижда се конкурсът да се извършва в двумесечен срок от влизането в сила на решението на Министерския съвет за откриване на процедура за предоставяне на концесия. В закона се дава определение на „морски плаж“, както и се регламентира процедурата по създаването на изкуствени пясъчни ивици. Предвижда се още част от приходите от концесионните възнаграждения и наеми да могат да се използват за благоустрояване на прилежащите територии на морските плажове.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Екатерина Стоилова

автор: investor.com, източник: imoti.net

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив