Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Ное 13, 2012

Проектът цели и духовно израстване на участниците

В България ще бъде построено екоселище, в което ще се развива нов вид земеделие. Това съобщи за „Новинар” ученият от Ботуша Енцо Настати, който е изградил такъв тип камп в италианския град Удине.

Той беше у нас по покана на българска асоциация” Биопродукти”. Все още не е ясно кога и къде ще бъде изградено биоселото, но подобни начинания ще стартират и в други страни по света, увери Настати. По думите му в него ще влязат малко на брой хора, за които ще се провери каква е мотивацията им. Няма да се допускат членове, подтикнати от егоизъм и които искат да помогнат с действията си единствено на себе си.

„Има и хора, които идват от страх от края на света. Те виждат в нас много добре съоръжени хора с алтернативни енергии и смятат, че това е спасително място и че ще спасят душите си. Но пък се увеличава и броят на тези, които отговарят на нашата ценностна система”, заяви Настати. В екоселцето “Новата Земя” в Италия ученият култивира зеленчуци, ливади и овощни градини, като целта е да се обогати разнообразието, устойчивостта им на суша и влиянието на климатични стресове.

Методът на отглеждане е с хомеодинамична биология, която включва уникални методи. Част от тях са да се говори на растенията. В момента Настати работи над култивиране на плевели с растения. Според него така ще се създадат по-здрави плодове и зеленчуци. „Трябва да променим визията си към плевелите, защото това реално са растения, които имат директна връзка със силите на живота.

Те представляват много важен ресурс за развитие на бъдещето и ние работим в тази посока”, добави ученият. Според него може да се стигне дотам, че подобни растения да се превърнат в храна за човека. Настати е на мнение, че не трябва да гледаме на тях като на вредители и врагове на човека. В „Нова земя” работят около 30 души. Те проучват и възобновяемите енергийни източници и начините на почистване на околната среда.

Друга област, която представлява голям интерес за учените, е личностното израстване на участниците в проекта. Тяхната цел е да се създаде нов начин на съотнасяне към Земята, растенията, животните и хората, в един цялостен аспект.

 

Източник: www.novinar.bg

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив