Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Май 17, 2012

Социалната мрежа обаче е добра инвестиция

Facebook е краткотрайна прищявка според половината от американците, участвали в допитване на AP и CNBC. Другата половина твърди, че цената на първичното публично предлагане на социалната мрежа е твърде висока.

Половината от 1000 човека, анкетирани от Асошиейтед Прес и CNBC, наричат Facebook „мимолетна прищявка”. По-голямата част от тях (51 процента) имат положително мнение за компанията, а 23 процента – негативно.

В светлината на предстоящото първично публично предлагане, проучването е съсредоточено повече върху стойността на Facebook по отношение на инвестициите.

Половината от участниците в допитването смятат, че първоначално заявената цена е твърде висока. Само за една трета от анкетираните тя е реална.

Първоначално акциите на Facebook ще се предлагат за между 34 и 38 долара, реши компанията, след като първо предвиждаше те да се между 28 и 35 долара.

Повече от половината анкетирани обаче смятат, че Facebook е добра инвестиция.

По отношение на Марк Зукербърг оценките не са толкова положителни. Половината от запитаните казват, че имат неутрално отношение към него, не знаят какво им е отношението или никога не са чували за него. Повече от една трета имат положително отношение към Зукербърг, а 14 процента – отрицателно.

 

www.infoweek.bg

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив