Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Яну 11, 2013

Коментари: 1

Най-богатият човек на света – мексиканецът Карлос Слим, реши че е време да инвестира в недвижими имоти в закъсала Испания. Милиардерът купи 439 ипотекирани имота на обща стойност 577.5 млн. USD. Това е добра новина за Испания, която се опитва да намали количеството на проблемните активи.

Досега банките бяха принудени да правят значителни отстъпки в цената при продажбата на такъв тип жилища, за да могат да привлекат купувачи. В средата на изминалата година някои от тях дори ги предлагаха с до 70% по-ниски цени в популярни туристически райони като например Коста Бланка във Валенсия.

 

Източник: www.nestandartnoto.com

 
 

Добави коментар

 

Коментари: (1)

В България не се говори за създаваните от банки пакети от ипотекирани имоти, които да бъдат продавани на големи инвеститори. Възможно ли е създаване на пакети от имоти да е причината българските банки да не предлагат на местния пазар голяма част от имотите, които придобиват заради необслужвани кредити ? Загубата на имот заради необслужван кредит е ТРАГЕДИЯ за хиляди българи. Продажбата на пакети на СЕРИОЗНИ инвеститори би било полезно за курортите и градовете в България, в които инвеститори с опит и свежи пари биха купили пакети от имоти. В добре изготвените банкови пакети има и ценни имоти, множество добри имоти и малка част безинтересни имоти / търговският жаргон е: дама с кавалер /. Четири страни търсят печалба от такива сделки: банката, инвеститора, кметството / държавата и застрахователите.

Още публикации

Тагове

испания

  

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив