Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Яну 2, 2013

През новата година властите в Мадрид очакват съществено увеличение на броя на руснаците, тъй като най-състоятелните от тях  вече ще имат реални шансове да получат жителство в страната, пише руският вестник „Известия”.

През януари испанското правителството има намерение да въведе изменения в закона за чужденците. Става дума за възможност за предоставяне на гражданство на лица, които се сдобият с недвижимо имущество в Испания за сума над 160 хиляди евро, припомня изданието.

Предложението е привлекателно, тъй като търсенето на жилища сред руснаците несъмнено ще се покачи, заяви пред изданието завеждащият консултантския отдел на посолството на Русия в Испания Константин Дорохин.

По-рано визовият режим беше сериозна пречка за руските купувачи, повечето от които са представители на средната класа, посочи той.

Основният приток на руснаци по неговото мнение ще се устреми към Южна Испания.

Междувременно испанският премиер Мариано Рахой предупреди, че предстоящата година ще бъде „много тежка” за ударената от рецесия икономика, но посочи, че се надява за подобрение във втората половина на 2013 година, предаде АФП.

„Пред нас има много тежка година, особено в първата половина, и ние трябва да се придържаме към реформите, с които сме се заловили”, заяви Рахой на пресконференция днес.

От Мадрид все още се колебаят дали да потърсят намеса от страна на Европейската централна банка (ЕЦБ), за да намалят разходите си по дълговете.

Испания е четвъртата по големина икономика в еврозоната, и е в рецесията от средата на 2011 г., като в момента има ниво на безработица 25%.

 

Източник: www.expert.bg

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив