Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Мар 7, 2015

Жилища ново строителство определено липсват в момента и може би ще липсват следващите една-две години. Усеща се слабо раздвижване. Факт е, че клиентите отново са склонни да купуват жилища в етап на строеж, а и строителите започнаха за изграждат жилищни сгради. През изминалите 12 месеца е започнато изграждането на 185 сгради.

 

Най-голям е броят на продаваните апартаменти в строеж  София – 876. Акцентът на клиентите отново е към 3-стайни имоти. 
 
При цените първенството държат двустайните. Те могат да бъдат купени средно срещу 718 EUR/кв.м., докато тристайните са малко по-евтини – 706 EUR/кв.м. Местата, където има най-голям избор са центъра, както и презастроения Лозенец. Кварталите: Банишора, Били Брези и Бъкстон предлагат апартаменти в строеж. 
 
В по-големите градове на страната също се наблюдава ръст в предлагането на жилища в строеж. В Пловдив средната стойност на оферираните апартаменти в строеж е 440 EUR/кв.м. Във Варна средната цена е 788 EUR/кв.м., а в Бургас – 704 EUR.
 
За пръв път след кризата разгънатата застроена площ на започнатите сгради е по-голяма. През 2014 г. е започнало изграждането на жилищни постройки с почти 90% повече спрямо 2013 г., което е още един индикатор, че пазарът се възстановява.
 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив