Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Май 20, 2012

    Ще си направим кратка разходка  из уникални, но не много известни  архитектурни творения в Европа, Северна Америка, Африка и Нова Зеландия, за да се върнем в България при къщата, която в началото на годината оглави класацията за странни сгради.

    Уникалната църква на Халгримур в Рейкявик е лутеранска, висока е 74,5 м и е най-голямата в Исландия. Строена е 38 години и неповторимия й дизайн трябвало да предаде уникалните форми,  създадени от  потоците лава и базалт в релефа на Исландия.

    В Калифорния можете да видите Къщата на Флинтстоун, създадена като експеримент от нови строителни материали  под формата на серия от куполи. Боядисана е в оранжево наскоро.

    Новата библиотека на Александрия се намира в Ел Штаби в Египет и е с уникален дизайн. Включва в себе си три музея, седем научни центъра, планетариум и девет постоянни изложби. Посреща  800000 посетители годишно.

    Близо до Ванака, Нова Зеландия ще откриете Puzzling world на Стюарт Лансбъроу. Интересно място,  което днес  е  кафене- ребус, което има различни зали за оптични илюзии и главоблъсканици.

    След като се разходихме на четири континента да се върнем на „Симеоновско шосе“ при Къщата охлюв, която оглави класацията за най- странни сгради. Тя е дело на архитекта Симеон Симеонов, чиято философия е, че човек цял живот носи къщата на гърба си. Рогата на животинката всъщност са гръмоотводи. Тя е събрала оценка  4,33 от възможни 5 и цели  5693 гласа!

Всички тези  интересни сгради можете да видите на www.strangebuildings.com.

Елена Василева- Иванова

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив