Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Мар 20, 2013

Коментари: 1

Архитектурното бюро OpenAD създава този съвременен офис през 2012 година за компания с местонахождение Рига, Латвия.

Пространство се отличава с отворен план и вътрешна гора от дървета и саксийни растения, досущ като зимна градина.
 
OpenAD споделят, че ключовата дума на дизайна за Office Greenhouse е зеленината. Основното желание на клиента било изобилието от растителна маса.
 
Спецификата на работа в този офис дала възможност на архитектите да направят офис от типа „open-space“ в по-голямата си част и да планират само няколко специални кабинета за малки групи от работници и служители.
 
„В open-space пространството проектирахме многофункционални мебели, в които са интегрирани работни места, кът за почивка, зона за хранене и големи по размер дървета“, споделят архитектите от OpenAD.
 
Кухнята е изработена от тънка 6 мм метална повърхност. Снабдена е с метална мивка,  разтегателно кошче за боклук и малък дизайнерски хладилник. Останалата част от стената, на която лежи кухнята, е озеленена със саксии. Те са поставени върху метални, бейсик рафтове, които обикновено се инсталират в складове или гаражи, тук монтирани върху релси, за да могат да се коригират, ако някое растение израсте повече.
 
Стенната конструкция е оставена видима от страната на отвореното офис пространство, гипсокартонени плочи са използвани само от страна на кабинетите, така че строителните профили да са видими от общия офис.  
 
Офисът е боядисан в бяло, на места обаче, тухлените стени са останали в естественият си вид. Нешпакловани и боядисани - просто тухли.
 
В кабинетите, стените, които имат прозорци обърнати към отвореното офис пространство са декорирани с тапети London Toile, в които са изобразени остроумни сцени от Лондон. Тапетите са на Timorous Beasties, компания с която офис съдържателите и архитектите имат общ мироглед що се отнася до "зелената" концепция. 
 
 
Източник: www.1kam1.com
 
 

Добави коментар

 

Коментари: (1)

Браво !

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив