Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Мар 7, 2015

Предварителните данни на Националния статистически институт (НСИ) показват увеличаване на строителството на еднофамилни къщи особено през последната година.

 
Статистиката за четвъртото тримесечие на 2014 г. сочи, че къщите имат най-голям относителен дял от въведените в експлоатация новопостроени жилищни сгради – над 72%. Делът на жилищните кооперации от общия брой новопостроени жилищни сгради за периода октомври – декември 2014 г. се е свил до малко над 12%.
 
Това е знак за две тенденции в жилищното строителство, които се наблюдават през последните години – строителството на по-малки жилищни блокове, както и строителство на крайградски къщи.
 
Потвърждава се тенденцията за плавно възстановяване на жилищното строителство, имайки се предвид издадените разрешителни за строеж. При въведените в експлоатация нови жилища годишният ръст за цялата 2014 г. достига малко над 8%.
 
Най-много жилищни сгради са въведени в експлоатация в областите Бургас – 107 сгради с 615 жилища в тях, Варна – 91 сгради с 438 жилища, и София – 79 сгради със 117 жилища. В София-град новопостроените сгради са само 21 с 61 жилища в тях, т. е. преобладават къщите.
 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив