Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Сеп 4, 2012

Апартамент в Хонконг, проектиран от световноизвестния архитект Франк Гери, е бил продаден за 55,4 млн. щатски долара - рекордна цена за подобен тип имот в Азия, съобщи строителната компания Swire Properties, цитирана от Ройтерс.
Това прави по 86 000 долара/кв. м, което е втората най-висока цена в света. Сградата "Opus", в която се намира луксозното жилище, се състои от 12 апартамента и се издига високо над центъра на Хонконг, предлагайки панорамни гледки към "Виктория Харбър"  от терасите, проектирани като палуба на кораб.

Агент на недвижими имоти, запознат със сделката, съобщи, че купувачът е възрастна жена от Хонконг, чието семейство е единственият дилър на марка осветителни тела със завод в Китай. Те възнамеряват да отдават апартамента под наем като инвестиция.

"Opus" е първият жилищен проект в Азия на Гери, станал известен с музея "Гугенхайм" в Билбао. Апартаментът с площ от 628 кв. м заема целия осми етаж на сградата. Според мнозина местни жители този етаж е най-престижният, тъй като на кантонски диалект думата "осем" се римува с "богатство".

По статията работиха: Цветина Борисова, редактор Бойчо Попов

Източник: 24 часа

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив