Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Мар 28, 2013

 

Министерството на външните работи на Канада наема архитектурно бюро Zeidler Partnership Architects и им поставя отговорната задачата да построят посолство на страната в столицата на Южна Корея Сеул.
 
Разположено на топ локация, в престижен жилищен квартал в близост до кметството на Сеул и Duksoo Palace, това ново посолство осигурява постоянен дом за канадската мисия в Корея.
 
Корейци и канадци споделят своята почит към природата. Архитектурата на канадското посолство се стреми да изрази тази обща връзка. Сградата има късмета да споделя територията си с петстотин годишно дърво, жив символ на природата.
 
Площада, на вход на посолството, е проектиран да изпълнява функциите на своеобразно събирателно място между природата и архитектурата. А петстотин годишното дървото е в самия фокус.
 
Формите на комплекса, състоящ се от два блока, свързани помежду си от основа – по-ниска сграда, образуват вълнообразна маса, рамкираща дървото.
 
Посолството на Канада в Корея се простира на площ от 81 055 кв. метра, а инвестицията е в размер на 19 милиона долара.
 
Обемът и външния слой на сградата са вдъхновени от импресионистки изображения на канадския пейзаж. Западният блок е грамадна, величествена и проста форма в традицията на Lawren S. Harris. А източният блок се състои от горски елементи като брезова кора, вертикални елементи, създаващи естествен ритъм на искрящото небе - изображение, вдъхновено от канадския импресионист Tom Thomson.
 
За основата - по-ниска ниска, свързваща блоковете сграда на комплекса - архитектите са използвани топли материали в обрана, гостоприемна форма и цветове, за да внушат на корейската общественост, че са приветствани в партерно ниво, където се намират рецепцията, лобито и достъпните за гражданите зали на посолството.
 
 
Източник: www.1kam1.com
 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив