Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Фев 14, 2013

Единственият служител в банката от групата Райфайзен (Raiffeisen) в германското градче Гамесфелд в централната провинция Баден-Вюртемберг обслужва сам около 500 души, изпълнявайки функциите и на началник, и на сътрудник, и на чистач, предаде ИТАР-ТАСС, цитиранa от БТА. 

41-годишният Петер Брайтер не извършва многомилионни сделки. Основната му работа е да издава малки кредити на представители на дребния бизнес. Освен това той всеки ден почиства едноетажната сграда, която е само на неколкостотин метра от дома му.

Брайтер е натрупал опит в много по-голяма банка, но е убеден, че назначаването му на този пост преди пет години е най-важното събитие в живота му. Той познава клиентите си по име и извън преките си задължения редовно им дава съвети за работата и личния им живот. 

Не го притеснява фактът, че не му остава време за пълноценен отпуск. През почивните дни Петер кара ски в близките планини. По думите му, неговото хоби това е работата. Интересното е, че до 2009 година в банка Райфайзен-Гамесфелд не е имало компютър. Всички операции се извършвали с калкулатор и пишеща машина. 

Банката не предлага кредитни карти и онлайн услуги. Годишната й печалба е около 40 000 евро, а най-големият кредит, който е издавала през цялото си съществуване, е 650 000 евро. На всеки клиент се предлага една и съща лихва, независимо от месечния му доход. 

Райфайзен-Гамесфелд е една от най-малките банки в Германия и е единствената, управлявана само от един човек. Основана е през 1870 година.

 

Източник: www.pariteni.bg

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Тагове

около

  

петер

  

банка

  

работата

  

година

  

предлага

  

евро

  

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив