Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Авг 27, 2013

Zeo е името на малка фирма, която се е заела да превръща отпадъци от хартия и вода (и нищо друго!) в патентован формовъчен материал, който се определя като „здрав като абанос“. Материалът, уместно наречен Zeoform, се очаква да замени дървото и дървесните композити, фибростъклото и редица пластмаси в множество стоки и строителни приложения, намалявайки отпадъците и опазвайки ценни ресурси.
 
Създателите на Zeo ще стартират кампания за набиране на обществено финансиране по време на Сидни ЕкоЕкспо през септември, наречена "Един на милион“.
 
На практика Zeoform се базира на целулоза – едн от ключовите компоненти на растенията и дърветата. Той дава на стеблата и листата структурна здравина. Хартията е едно от приложениата на целулозата, но им аи други видове целулоза като например конопа, памука, кенафа, захарната тръстика и много други.
 
Голямото предимство на новия материал е, че не се извлича от суровини на петролна основа и в същото време се добива от материали, които са отпадък и в традиционния сценарий биха се трупали по депата за боклук.


Източник: 1kam1.com

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Тагове

материал

  

zeoform

  

време

  

целулоза

  

други

  

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив