Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Юли 22, 2013

Съвременните мобилни технологии навлязоха устремно в дома по начин, който завинаги ще промени живота на хората. Всички функции на домакински уреди и техника могат да бъдат поети и управлявани от смартфони и таблети, дистанционните ще останат в миналото. Само едно мобилно устройство може да поеме контрола върху всичко – от включването на осветлението и отоплението до сваряването на сутрешното кафе – бързо, лесно, практично.

Британската компания "Корнфлейк Консиеж" стои зад ново приложение, което позволява пълен дистанционен контрол върху всички домашни уреди и системи независимо дали сте вътре или извън дома.

"Когато интернет е влязъл в твоя дом, на практика ти можеш да контролираш всичко – готварската печка, басейна, осветлението, отоплението, климатичната система. Можем да вземем топлина от един сектор в дома ви и да го интегрираме в климатика по начин, който ви спестява енергия и пари. Предлагаме всички възможности на съвременните технологии, чиято цел е да улеснят живота на човека", казва Робин Шепърд – специалист по автоматично управление на дома.

"Корнфлейк" разполага с новопостроена двуетажна градска къща в центъра на Лондон, в която показва най-новите технологии в обзавеждането. Палатът от бъдещето струва 1,4 млн. паунда, а още половин милион са отишли за оборудването му. Макар че за мнозина това изглежда прекалено скъпо, все повече хора ще могат да си го позволят.

"Цените на технологиите падат на всеки 12 месеца. Така че пазарът е изключително наситен и конвертируем, все повече хора могат да си позволят покупката на смартфон или таблет", казва Шепард.

Стаята за забавления разполага с въртящ се дансинг и огромен екран, скрити зад електронен панел. Всичко – музика, телевизия, кино, отопление – се синхронизира от единна централизирана система, която може да бъде скрита навсякъде в дома. Собствениците избират коя стая искат да управляват дистанционно от таблета или смартфона си.

Сега не всеки може да си позволи собствено домашно кино в апартамента си, но технологиите за домашно управление се развиват с такава скорост, че места като тази хай-тек къща скоро няма да бъдат запазени само за богатите и известните.

За сведение – за 2012 г. пазарът на домашни електронни управляващи системи е генерирал печалби за 223 милиона евро, а до 4 години ръстът му ще е с повече от 50 процента.


Източник: www.ekipnews.com

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив