Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Интервюта

Добави коментар

Апр 13, 2011

Наско Доков е брокер от 10 години. Специализирал се е в наеми и покупко-продажби на имоти. В ceb.bg е от ноември 2010 година. Представянето му го изведе до MVP (най-полезен потребител) за месец декември. Ето и няколко факта за него.

 
 
- Кога започнахте да се занимавате с брокерска дейност и кой ви насочи към това?
- Занимавам се с брокерска дейност от 2001г. Тогава бях без работа и се насочих към това. Ориентирах се по обява във вестник и станах брокер. Изкарах курс за брокери и от тогава се занимавам с това.
 
- Кой тип дейност от брокерската професия ви харесва най-много и защо?
- Продажбите харесвам най-много! Това е защото ми дават възможност да се срещам с различни хора, с различно положение в живота. Най-приятно ми е да слушам нотариуса, когато чете сделката.
 
-Как се отразява професията брокер на живота ви?
-Като брокер намерих нови приятели, нови запознанства... Имам клиенти за наеми от 7-8 години, които работят само с мен. Роднини и колеги също ползват моите съвети и са ми потенциални клиенти.
 
- Кога сте бил най-доволен от свършената работа?
- Най-доволен съм бил, когато като млад брокер дадох собствен апартамент под наем. Мисля, че това е моментът, в който съм бил най-доволен от работата си.
 
- Какъв бе прифилът на клиентите през изминалата година и на какво отдавате това? 
- Поради кризата основно клиенти са семейства, студенти и т.н. Те често сменят квартирата си заради намаляването на наемите. Вълнуват се повече от цената. Почти изчезнаха клиентите от провинцията.
 
- Вашата прогноза за пазара на недвижими имоти през тази година?
- През 2011 г. предвиждам отлепване от дъното и леко покачване на цените на жилищата. Ако стартира оперативната програма "Регионално развитие" и се предоставят европейски пари за саниране на панелките, пазарът ще оживее. Прогнозирам и покачване цената на земеделските земи, чувствително.
 
- Какво ще пожелаете на читателите на ceb.bg?
- На читателите на ceb.bg пожелавам, да намират в сайта всичко, което ги интересува. А на брокерите много, много сделки!
 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив