Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Интервюта

Добави коментар

Дек 9, 2011

1. На къде ще се движат цените на недвижимите имоти?

Цените на недвижимите имоти ще вървят твърдо надолу. Има много фактори, които обуславят това движение, част от тях са вътрешни, а други външни.                                                                                                                                                                                                                                                  

2. Кои са факторите, които обуславят движението в тази посока?

Да разгледаме най-напред вътрешните фактори.  Един от основните фактори е  безработицата, която вече гони 12 %. Това е един много голям фактор, заради който клиентите просто не успяват да си плащат кредитите. Друго, което е много характерно е, че банките нямат систематизирана информация, не могат да поднесат, а може би и нарочно го правят. Не могат да предоставят тази информация на едно място от където хората да погледнат и да направят своята преценка. Но това е фактор, който влияе върху факта към коя банка да се обърне човек, за да си направи добре сметката. Има още едно нещо, самите клиенти в един момент сменят своята работа и от доходите, които получават на практика трудно успяват да си плащат кредита. 

От външните фактори много важен е фактът, че самите фирми, които са тук в България, изтеглят голяма част от капиталите си, заради бизнесклимата, който не е особено благоприятен  за тях, за да го няма този момент в България трябва да се създаде хубава бизнес среда. В момента тя не е на необходимото ниво.

3. Според Вас как трябва да реагират клиентите, които искат бързо да сключат сделка?

Клиентите се разделят на два вида: от една страна на купувачи, а от друга на продавачи. Ако сме в ролята на продавачи това означава, че ние трябва да направим всичко възможно, за да представим обекта, който трябва да се продаде в по-добра светлина. Моят съвет е и в двата случая и към продавачите и към купувачите, непременно да се потърси седействието на специалисти, които ще помогнат в тази посока. От минусите, които може да има едно жилище трябва да бъдат направени, така че те да станат плюсове. А когато сме от страната на купувачите и имаме свободни пари, сега е моментът да се направи. Така че с парите, които са свободни  и могат да бъдат преведени по банков път, може да бъде диктувана цената, за да може да бъде направена сделката бързо и точно.

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив