Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Дискусии

Добави коментар

Мар 16, 2012

Коментари: 2

Колеги, какво мислите за наредбата за придобиване на квалификация по професия "Брокер"

Според мен е абсолютно задължително да има такова обучение и да се лицензира тази дейност. Напр. както туроператорските фирми, за лиценз трябва да се плати 5000,- лева и Управителя да отговаря на определени критерии - висше образование, трудов стаж в съответната област и т.н. 

Не може всеки, който се събуди от сън да иска да е брокер. Тази професия стана нарицателна в последно време.

 
 

Добави коментар

 

Коментари: (2)

Ивелин Косев Мар 18, 2012  

... и защо да не може?? Нещо май много хора не могат да взимат сами решенията в живота си и трябва все някой да им го налага насила, чрез закон и не знам си кво си още... ако им дадат свобода на такива хора, нещо някак си не се чувстват комфортно, имат нужда да наведат главата и да им "турят" хомота. Професията брокер, не е професия на физически труд, или на майстор с определен занаят... говорим за услуга. Пазара на този вид услуги сам се урегулира, сам си филтрира некачественият материал, замислете се сами за себе си, ако не сте доволни от някой брокер, втори път ще го потърсите ли...?? Изисквания към професионалните качества, умения и опит на брокерите, посредством някаква стандартизация, трябва да има тогава и само тогава, когато задължат със закон, всяка покупка, наемане или каквато и да била разпоредителна сделка с имот, да се прави задължително чрез услугите на брокера, а НЕ да търпим изтарикатилите се до безочлива наглост, псевдо клиенти, да ни ползват за бюро справки по всякакви въпроси и накрая да се пробват всячески сами всичко да си направят и да не платят и една стотинка. Пишман клиентите си заслужават креватните брокери...??? А и за какво да храним и така порочната образователна система, която само прибира едни пари, лъже ни че ни обучава, ние я лъжем, че научаваме нещо, и накрая се самозаблуждаваме, че много знаем и адски ни бива в това, за което сме учили... има едни много мъдри думи на преуспял бизнесмен, които гласят - "... единственото време, през което спрях да се уча, беше времето, което загубих в университета..." !!! И за какво нарицателнО е станала професията, защото след нарицателно трябва да има и уточняваща дума, за какво точно...

Съгласна съм,че чак закон може би не е необходим, но квалификация чрез курсове, обучения и др. е задължителна.Следват изпити, който знае добре, който не, следващия път.Би трябвало да последва и някаква задължителна практика в работещи агенции.Но по-важна е отговорността, която се носи от брокера.Ако той при своя грешка отговаря със собствени средства или му се отнемат правата, си мисля, че в тази професия ще останат само наистина отговорни и качествени хора.

Още публикации

Тагове

професия

  

брокер

  

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив