Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Анализи

Добави коментар

Юни 5, 2013

Около 3.5 млн. българи към 2010 г. живеят в домакинства със средни доходи. Те са 46.9% от цялото население, тези с ниски доходи са 43.4%, а тези с високи доходи - 9.7%. Това показват данните от изследване на Института за пазарна икономика (ИПИ). Според данните броят на хората, които могат да се считат за средна класа, е намалял с около 200 000 души в периода от 2005 година до 2010 година.
 
Изследването показва, че за да може едно примерно четиричленно семейство от двама възрастни и две деца да се счита за част от средната по доходи класа, неговият общ месечен доход трябва да се равнява на около 2400 лева към 2010 година.
 
Средната по доходи класа в България забогатява по време на икономическия бум и не губи голяма част от доходите си в първите две години от кризата (2009-2010 г.), са друга част от изводите.
 
Според анализираните от института данни броят на хората, живеещи в домакинства с високи доходи, се увеличава през периода 2005 г. - 2010 г. с около 2% за сметка на средната по доходи класа.


Източник: www.1kam1.com

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив