Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Анализи

Добави коментар

Яну 30, 2013

/КРОСС/ С 40 % са намалели продажбите на жилищни сгради у нас от 2008 година до сега. Това е и причината търговците рязко да свалят цените на апартаментите. За сметка на това очакванията на експертите са от пролетта цените да се повишат.

Ако от дълго време обмисляте дали да си купите жилище, то сега може да намерите такова на разумна цена. Въпреки кризата най-честите купувачи на имот в София си остават хората от провинцията. На пук на очакванията, най-желаните апартаменти са тристайните, предаде бнт.

“Обикновено се търсеха имоти до около 30 000 евро. Това са едностайни и малки двустайни в малките квартали. В момента се забелязва преориентиране към тристайни апартаменти, защото те решават значително проблемите на едно семейство, особено на семейство с деца”, коментира Емил Миланов, директор на фирма за недвижими имоти.

Освен южните квартали на София, голям интерес има и към “Младост” и “Люлин”. Причината е добрата локация.

“Предпочитаните квартали започнаха да се увеличават не толкова като цели квартали, колкото като конкретни транспортни булеварди, артерии, особено свързани с метростанциите. Там, където видимо удобството за транспорта е даденост и за хора, които търсят нещо, което временно да им върши максимална работа, свързана с отиването до работа, до училище, до детската градина на децата им”, обясни Иван Велков, председател на НСНС.

В София цената на едностаен апартамент е до 40 хиляди евро. За същите пари може да намерите такъв имот и във Варна и Бургас. За двустаен апартамент трябва да отделите от 40 до 60 хиляди евро. А пък тристайните апартаменти варират от 60 до 80 хиляди евро. В Пловдив цените са от 15 до 80 хиляди евро в зависимост от големината на жилището.

 

Източник: www.svobodnoslovo.eu

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив