Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Анализи

Добави коментар

Апр 23, 2012


Краят на данъчните преференции за нискобюджетните жилища е подтикнал купувачите към действие

 

Търсенето на жилища от купувачи на първи дом във Великобритания удари десетмесечен връх през март, показват данните на британската национална асоциация на агентите по недвижими имоти, цитирани от онлайн изданието PropertyWire.com.

Купувачите на първи дом са реализирали 24% от сделките с жилища на Острова през март, като за последно такова ниво беше регистрирано през май 2011 г.

Особено силен е бил интересът към края на месеца, когато изтичаше крайният срок за плащане на по-ниския гербов налог за сделки с жилища на стойност до 250 хил. паунда.

Агенциите за имоти освен това са регистрирали и повишение в броя на потенциалните купувачи. Средно за страната една агенция е обслужила през март 297 кандидат-купувачи, докато през февруари броят им беше 293 души.

Продажбите обаче са запазили нивото си от февруари. Една агенция е продала средно 7 имота през третия месец на годината.

Уенди Еванс-Скот от асоциацията на агентите на имоти във Великобритания коментира, че членовете на организацията правилно са предвидили какво влияние ще има краят на данъчното облекчение за сделките с по-евтини жилища.

„Данъчната преференция генерира силно търсене, особено сред купувачите на първи дом. Като се има предвид статистиката, решението на правителството да прекрати действието на по-ниския гербов налог може да се отрази негативно на и без това крехкия пазар“, коментира тя.

През март обаче е регистриран спад на продавачите на жилища, въпреки силното търсене и възможностите за постигане на добри продажни цени.

 

www.investor.bg
 

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив