Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Анализи

Добави коментар

Окт 8, 2015

Къщите, които клиентите най-често търсят, са в затворени комплекси в екологично чисти и комуникативни райони Къщите, които клиентите най-често търсят, са в затворени комплекси в екологично чисти и комуникативни райони
 
Къщите в затворени комплекси се търгуват все по-активно през последните шест месеца, показват данни на компания за луксозния сегмент на недвижимите имоти.
Къщите вече успешно конкурират апартаментите, изградени на същия принцип, тъй като предлагат по-голяма площ и повече удобства на относително близки ценови равнища.

"Къщите, които клиентите най-често търсят, са в затворени комплекси в екологично чисти и комуникативни райони в периферната линия между София и Витоша", казва Весела Илиева, изпълнителен директор на компанията, цитирана от БТА.

"Това са сгради, които разполагат с всичко необходимо и залагат на практичното. Клиентите ги харесват поради липсата на нужда от поддръжка, излишни такси и заплащане на екстри, които практически не се използват", коментира Илиева.

По думите й, купувачите на къщи са хора, с които допреди 4-5 години са  договаряли сделки за апартаменти, отново в затворени комплекси. Клиентите са мениджъри на средни или високи позиции, за които ипотечните кредити с ниски лихви са не просто изгоден, но и предпочитан вариант за покупка на желания дом.

"Хората, които допреди няколко години купуваха апартаменти в затворени комплекси, днес отново идват при нас с молба за къща на същия принцип. Обикновено тези хора вече имат още едно или две деца и търсят достъпен, но и качествен начин за подобряване на стандарта на живот", казва Весела Илиева.

"Клиентите ни продават апартамента си в затворен комплекс и с доплащане в рамките на около 20-30 на сто, се сдобиват с къща. Така те продължават да използват позитивите на затворения комплекс - социална среда, сигурност, осигурена поддръжка, като в същото време разполагат с много по-голяма и самостоятелна площ", разяснява още Илиева.
 
Източник: dom.dir.bg
 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив