Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Анализи

Добави коментар

Авг 9, 2013

Българите изместват руснаците в пазара на ваканционни имоти по Южното ни Черноморие. Купувачите вкарват предимно собствени средства, въпреки изгодните банкови кредити, обявиха от Националното сдружение "Недвижими имоти".

Над 80 на сто от имотните сделки по Южното ни Черноморие се осъществяват от българи и само около 12 процента са покупките на руснаци. Но докато руснаците са готови да платят до 50 000 долара за апартаменти в луксозни комплекси, българите заделят между 30-35 000 евро за малки семейни вили.

„Все повече български граждани стават истинските им прогнозируеми клиенти за покупка най-вече на скромни като сума имоти в Южното Черноморие и то не най-големите градове, близко до тях. Това са и селски къщи, и парцели, и апартаменти. Това са по-скоро спестявания на хората, не кредити. Хората влагат спестяванията си, било то техни, било на техни роднини и гастарбайтери в чужбина", казва пред БНР председателят на сдружението Иван Велков.

По сведения на фирмите от бранша руските граждани пренасочват интересите си и към курортните ни градове във вътрешността на страната. Пример за това са Сандански и Велинград. Иначе кризата е свила пазара на имоти с 5 на сто от началото на годината.

Предлагането надвишава десетократно търсенето, а летните месеци по традиция са слаби в бранша.


Източник: www.money.bg

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив