Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Анализи

Добави коментар

Мар 11, 2013

Висококачествените търговски центрове със силна селекция от наематели носят на инвеститорите годишна доходност от 6-8%. Твърдението е на един от водещите инвестиционни фондове "Стандарт Лайф" и идва на фона на новините за фалити във Европа и рестриктивна политиката на банките относно отпускане на заеми за вложения в недвижими имоти.

Сегментът предоставя атрактивни възможности за дългосрочни инвестиции, уверени са от "Стандарт Лайф". През последните три години качествените молове във Великобритания остават незасегнати от европейската финансова криза. Дори напротив – повишават пазарната си стойност с 22%. Ситуацията е идентична със случващото се в търговския сегмент в САЩ, където търговските центрове в периферията на градовете дават възвращаемост от 15% през 2012 г., а магазините с топ-локации - 30%.
 
Разбира се, по-непремерените инвестиции в търговски имоти, в същото време, са реализирали спад от 10% в стойността си.  
 
През миналата година фалитите на търговци в Англия са нараснали до най-високото си ниво от 2008 г. насам. Засегнати са поне 4 000 магазина и над 48 000 служители. Въпреки това, незаетостта се е увеличила само с 1% при търговски центрове в периферията и с 3,5% - в центъра на градовете. Така средната незаетост на търговските улици в момента е 15%, а при моловете 8%.
 
 
Източник: www.expert.bg
 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив