Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Анализи

Добави коментар

Мар 15, 2013

Атаките срещу валутния борд са „напълно неразумна реакция“, коментира пред БНР наричания един от „бащите на валутния борд“ професор по икономика Стив Ханке.

„Ако се откажете от валутния борд, лихвените проценти веднага ще скочат, дефицитът ще се повиши, правителствените разходи ще излязат извън контрол. На финансовия министър в България би му било много трудно да контролира бюджета без валутен борд. Кой иска да върви към хаоса?”, заяви Ханке. Той отбелязва, че едно от предимствата пред инвеститорите е ниският държавен дълг на България.
 
Основният проблем пред българска икономика продължава да бъде корупцията, каза още Ханке. Той допълни, че решението е да се продължи с фискалната дисциплина, да се реформира съдебната система и да се намали броят на държавната администрация, защото “корупцията се развива около политиците”.
 
Относно новия министър на финансите Калин Христов, Ханке коментира, че „той познава много добре икономическата система на България и е експерт по проблемите на валутния борд.
 
 
Източник: www.svobodnoslovo.eu
 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив