Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Здравейте!Искам да попитам.В съсобствен парцел

31.08.2016 - Правни казуси - 1 Отговори     (0)

В съсобствен/на двама братя/ парцел на село,единият построи Гараж,без строително разрашение и без да ни е питал.Водил и някакъв адвокат да гледа там.Бащата на двамата е ползвател на целия имот/дворно място с двуетажна къща/ доживот.Какво трябва да правим в случая и може ли да го узакони без нас,по давност или по някакъв друг начин?

									iliqna

iliqna

Отговори (1)   

											Адвокат Николина Митова

Адвокат Николина Митова

01.09.2016

Отговор: При положение, че парцелът е съсобствен между двама братя, и изграденият гараж също е съсобствен според разпоредбата на чл. 92 от Закона за собствеността, съгласно която собственикът на земята е собственик и на постройките, освен ако е установено друго.Според § 184, ал. 6 от Закона за устройство на територията за незаконно извършените строежи в съсобствени недвижими имоти, които са допустими за узаконяване и могат да се ползват самостоятелно, актът за узаконяване може да бъде издаден на името на всички съсобственици, ако те не са възразили срещу незаконния строеж по време на извършването му. В този случай споровете относно правата върху узаконения строеж се решават по общия исков ред.


За контакти

Популярни въпроси - Правни казуси

Виж всички въпроси

Сутеренна стая Имам сутеренна стая ,която по нотариален акт е избено помещение.Към нея съм изградил баня с тоалетна.Общо 4 са съкооператорите в сградата.Как мога да си... Последен отговор - 25.01.2023 от адвокат Милена Миткова

2 Отговори

Трудов стаж и клас прослужено време Здравейте! Оказва се,че в една администрация служител с 1 година стаж и служител с 30 години стаж и с по-висока квалификация на еднакви длъжности са с... Последен отговор - 25.01.2023 от Адвокат Николина Митова

1 Отговори

Клас прослужено време в администрация Задайте въпроса си тук! Последен отговор - от

0 Отговори

Заплата и клас прослужено време Задайте въпроса си тук! Последен отговор - от

0 Отговори

Заплата и професионален опит Задайте въпроса си тук! Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив