Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Замяна на земеделска земя

07.08.2017 - Земеделска земя - 1 Отговори     (0)

Собственик съм на 900 кв.м земеделска земя,която е част от парцел 5400 кв.м.В нотариалния акт е записано,коя е частта,която е моя,къде се намира,кои са съседи от съсобствениците.Земята е на километър от Беломорски квартал в Пловдив,но не влиза в регулация и е Белащинска мера.Мога ли да направя замяна на моята част с друг имот и трябва ли да искам разрешението на другите съсобственици на парцела.

									Марков

Марков

Отговори (1)   

											Адвокат Николина Митова

Адвокат Николина Митова

07.08.2017

Отговор: Препоръчвам да се консултирате с местен адвокат като му предоставите документи за собственост и скица. Най-общо, след като се касае за съсобствен имот, важи разпоредбата на чл. 33 от Закона за собствеността за възмездно разпореждане с правото на собственост. "Съсобственикът може да продаде своята част от недвижимия имот на трето лице само след като представи пред нотариуса писмени доказателства, че е предложил на другите съсобственици да купят тази част при същите условия и декларира писмено пред него, че никой от тях не е приел това предложение."


За контакти

Популярни въпроси - Земеделска земя

Виж всички въпроси

Отчуждена площ Здравейте притежавам имот 945 кв. и през 1983 са ми отчуждени 208 кв. за земеделска земя притежавам част от земята ,, земята не делена на всеки наследник ,... Последен отговор - 14.02.2021 от Адвокат Николина Митова

4 Отговори

Наследство на аграрна земя и продажба След смъртта на баща ми през 2004, той оставя земеделска земя на двамащ наследници - Петра Д. Иванова, пишеща настоящето, и Харалампи Д. Иванов, брат. Преди... Последен отговор - 30.09.2020 от адв.Галина Чанкова

3 Отговори

Имате проблем с ... Задайте въпроса си тук! Последен отговор - от

0 Отговори

Имате проблем с ... Задайте въпроса си тук! Последен отговор - от

0 Отговори

Имате проблем с ... Задайте въпроса си тук! Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив