Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Възможно ли е?

16.04.2015 - Земеделска земя - 2 Отговори     (0)

Искам да купя земеделска земя намерих такава, но моя позната ми сподели, че е възможно продавачът да я продава, защото освен него и друг има нотариален акт за същата земя. През 90те години държавата е обезщетявала със земи собственици. Къде в коя служба трябва да проверя дали тази земя не е дадена като обезщетение и на друг собственик освен този от когото искам да купя земята?

									Vanq Peeva

Vanq Peeva

Отговори (2)   

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

16.04.2015

Отговор: В Агенция по вписванията по местонахождение на имота, можете да направите справка. Проверете също и в поземлената комисия на кого се водят и са се водили имотите по нов и стар номер. Защото във времето номера на нивата се променя - първо е бил имот с номер по КВС, след това по кадастрална карта.


За повече информация: http://mitkovalawyers.com | За контакти

											Ренета Стоянова

Ренета Стоянова

23.04.2015

Отговор: Напълно е възможно. Вашият случай прилича на случая със земите на майка ми, само че майка ми е от страната на продавача.

Майка ми има нотариален акт за 50 дка зем. земя в плевенско, съставен през 1999 г. от нотариус с Вашето име. Майка ми е единствен собственик по наследство и давност. Съхранява цялата десетилетна история на поземлената си собственост в оригинал. Земята е обработвана от дълги години с договор за наем (аренда), който също е вписан в СлВп-Плевен.

Преди две години, обаче, земите й са продадени от "пълномощник" измамник, действал зад гърба й без нейно знание. Понеже не разполагал с нотариалния акт на майка ми, измамникът отишъл в земеделската служба, извадил препис-извлечение от динамичния регистър и с него "продал" земята. Купувачка била майка му. Тя веднага я продала на друг, той на трети и т.н. По случая се води досъдебно производство в прокуратурата в Плевен.

Сега, за да сте сигурни, че няма спорове за земята, която искате да купите, изискайте от СлВп незаверени копия от ВСИЧКИ нотариални актове за въпросната земя и проследете прехвърлянето на собствеността. Ако е препродавана няколко пъти за 1-2 години, това е достатъчно съмнително. После огледайте какви документи за собственост са били представяни за съставяне на нотариалните актове - пише го накрая в списъка с изброени документи за съставяне на нот. акт. Ако откриете, че два нотариални акта са съставени с представяне на един и същ документ (решение на поземлена комисия и у-ние за наследници), не купувайте.За контакти

Популярни въпроси - Земеделска земя

Виж всички въпроси

земеделска земя Здравейте! Имам земеделска земя. Становището на общината е за строеж на вилно строителство! Аз не искам да си строя вила, а жилище за жилищно... Последен отговор - 29.10.2023 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

статут на зем земя. Здравейте,земеделска земя със статут 5 и 10 категория изоставени ниви и два парцела друг вид недървопроизводителна гора.Въпрос;Необходими ли са... Последен отговор - 26.06.2023 от Таня Китик

1 Отговори

Къмпинг - изисквания? Здрвейте, разполагам с парцел - земеделска земя. Идеята ми е да направя нещо като къмпинг, като изградя палатки и други помещения, които ще са без... Последен отговор - 30.08.2023 от Кристина Найденова

1 Отговори

За триене!!! ...... Последен отговор - от

0 Отговори

. . Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив