Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Върху каква квадратура трябва да обявя продажба на апартамент?

22.04.2015 - Продажба на имот - 2 Отговори     (0)

Здравейте!По нотариален акт притежавам 62.80 кв.м жилищна площ,17 кв.м избени помещения-2 броя, приблизително 13 кв.м таванска стая и 4.20 кв.м килер на тавана,освен това, около 36 кв.м.-% от общият парцел от 315 кв.м ,върху който е застроена кооперацията а останалото от него е малко дворче.Върху коя площ трябва да обявя продажбата?-върху всичко изброено,приблизително 133 кв.м или изброеното, без тези 36 кв.м-т.е.-97 кв.м.Апартаментът е в Бургас,старо строителство,актът е от 1957 год.Дано да съм обяснил разбираемо!Благодаря ви!Приятен ден!

									Стефан

Стефан Друго
Бургас

Отговори (2)   

											Кристина Найденова

Кристина Найденова

22.04.2015

Отговор: Можете да се обърнете към брокер на имоти или сертифициран оценител. Изброените от вас помещения имат различна стойност.


За повече информация: http://www.agencyevina.com | За контакти

											адв. Симеонова

адв. Симеонова

22.04.2015

Отговор: Здравейте!
Ако питате за обява за продажба - най-добре опишете имота като двустаен (предполагам) апартамент, с квадратура 62.8 по нотариален акт, към който спадат и ДВЕ избени помещения , както и ТАВАНСКА СТАЯ с квадратура около 13 кв. метра и килер към нея с квадратура 4,2 кв. м.
Трябва да знаете, че от имота притежавате не 36 кв., а определена идеална част, т.е. не може да си заделите "Вашите" 36 квадрата и да си ги ползвате!
Иначе, към всеки жилищен имот следва да има избено или таванско помещение за съхранение, в противен случай не може да се обособи като отделен. Така че едното избено помещение така или иначе си е част от апартамента, който продавате, но не е прието неговата квадратура да се оферира. Същото се отнася и до процента от общите части и от земята. (друг е въпросът, че недобросъвестни брокери оферират ново строителство на квадратура от чиста жилищна площ + общи части, но знайте, че това е некоректно)
Другото, обаче е "бонус" и е добре да го опишете в офертата.
Колкото до таванската стая с килер, ако успеете да й обособите санитарен възел, ще можете да я продадете като отделен имот. Ако не го направите, тя ще е част от жилището, ще се водят отново в един и същ нотариален акт и цената на апартамента ще е по-висока от обикновено, но отново не можете да оферирате квадратурата задено с тази на жилището.
Можете да напишете например "чиста жилищна площ 62.80 + 13 (таванска стая)" и допълнително килер на тавана и ДВЕ избени помещения.

С поздрав: адв. Симеонова
гр. София, бул."Васил Левски" 72
0898 20 60 91 или 0884 94 52 56
имейл: advokatsimeonova@yahoo.comЗа повече информация: http://exlege.bg | За контакти

Популярни въпроси - Продажба на имот

Виж всички въпроси

Наследствен апартамент Леля ми иска да го разделим и да живее в нейната половина а аз искам тя или аз да купи половината. Апартамента ни не е функционален за две семейства Последен отговор - 24.08.2018 от адв. Симеонова

2 Отговори

Делене на Апартамент Как мога да осуетява подялбата на апартамента. Аз предпочитам аз или тя да го купи. Ако само тя иска подялба пристъпва ли се към съдебна такава Последен отговор - 24.08.2018 от адв. Симеонова

1 Отговори

имоти Здравей те! Въпроса ми е следния?След като преди 4мес.баща ми почина наследници станах ме ,майка ми половината от апартамента и по една осма на мен,брат... Последен отговор - 7.09.2018 от адвокат Димитър Петков

1 Отговори

Продажба на наследнически гори Наследническата ни гора е продадена с пълномощно издадено от секретарката на кметството и заверено от заверено от същите . Пълномощното е издадено на... Последен отговор - 17.09.2018 от адв.Галина Чанкова

1 Отговори

Продажба на наследнически гори Наследническата ни гора е продадена с пълномощно издадено от секретарката на кметството и заверено от същите . Пълномощното е издадено на името на... Последен отговор - 17.09.2018 от адвокат Милена Миткова

1 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив