Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Вписана възбрана и искова молба върху имот след продажбата му на трето лице

24.09.2012 - Правни казуси - 3 Отговори     (0)

Закупих имот от фирма, която има спорове с предходния собственик на дружеството. След датата на изповядване на сделката (около две седмици след това) беше вписана възбрана и искова молба за разваляне на сделката по покупко-продажба на дяловете на дружеството, от което аз закупих имота.Въпросът ми е - възбраната и вписаната искова молба законни ли са щом са направени след като имота вече е прехвърлен? Доколкото знам делото е спечелено от стария собственик на дружеството - може ли автоматично да ми вземе имота или трябва да води дело?

									Димитрова

Димитрова Друго
Варна

Отговори (3)    Коментара (5)

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

24.09.2012

Отговор: Очевидно исковата молба не е за спор по отношение на имота, а се отнася до прехвърляне дяловете от дружеството. Поне така пишете. Което значи, че вероятно възбраната е наложена по искане за обезпечение. Въпросът е по чия партида е вписана възбраната - по Вашата или по тази на дружеството. Автоматично никой не може да Ви вземе имота. Евентуално някога ще се води дело за разваляне на сделката, което е малко вероятно.


За повече информация: http://www.mitkovalawyers.com | За контакти

											Димитрова

Димитрова

24.09.2012

Коментар: Вписана е по партидата на дружеството продавач. Но в момента ако искам да се разпореждам с имота, не мога, нали така?


За контакти

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

24.09.2012

Отговор: Напротив, можете да се разпореждате. Именно, защото не е по Вашата партида. Има дори съдебно определение на ВКС, че възбрана върху имот, който не е собственост на длъжника /дружеството/, не поражда правни последици. Причината е, че на практика ние нямаме имотен регистър, а такъв на лицата собственици. По Вашата партида няма да излезе нищо. Междувременно, можете да искате от съда допуснал обезпечението, да отмени определението си и да обезсили издадената обезпечителна заповед.


За повече информация: http://www.mitkovalawyers.com | За контакти

											Димитрова

Димитрова

24.09.2012

Коментар: Благодаря Ви. Аз имах клиент за имота, който е направил справка по имота и излиза възбраната а не по моето ЕГН. Възможно ли е? Поради тази причина той се отказа.


За контакти

											Димитрова

Димитрова

24.09.2012

Коментар: А по повод цитирам: Междувременно, можете да искате от съда допуснал обезпечението, да отмени определението си и да обезсили издадената обезпечителна заповед. - какви са разходите, пак ли е процент от материалния интерес?


За контакти

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

24.09.2012

Отговор: Пускате молба и прилагате доказателствата, няма държавна такса. Съветвам Ви да не импровизирате сами, ангажирайте адвокат.


За повече информация: http://www.mitkovalawyers.com | За контакти

											Димитрова

Димитрова

24.09.2012

Коментар: В никакъв случай сама. Исках да знам предварително какви ще са ми разходите.Благодаря Ви


За контакти

											Димитрова

Димитрова

27.09.2012

Коментар: Аз го коментирам по повод съвета на колегата Ви, не че имам намерение да се чудя. Благодаря за отговора. :)


За контакти

Популярни въпроси - Правни казуси

Виж всички въпроси

Имот предобит преди и след брак. Здравейте, омъжена съм за италиански гражданин( бракът е сключен в Италия), претижавам имот в България от преди брака Ако сега продам имота си и закупя... Последен отговор - 26.04.2018 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

Отдаване под наем на съсобствен имот Здравейте, трима съсобственика сме на къща на 3 етажа всеки във владение на 1 етаж и по 1/3-та ид.част от дворното място като имота не е разделян. Единия от... Последен отговор - 21.04.2018 от Димитър Пейков

2 Отговори

относно:наследници на починал съсобственик на земеделска земя.elena_petrova5@abv.bg Здравейте! Наскоро почина мой роднина-собственик на 1/4 част от наследствени земеделски земи. Не се е женил,нама деца,т.е.няма преки наследници. Има... Последен отговор - 26.04.2018 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

получаване на нотариален акт след като е получено Удостоверение за търпимост Здравейте, Получих "Удостоверение за търпимост" на 4 сгради в имот собственост на майка ми и мен, като наследник на баща ми. Какви стъпки следва да се... Последен отговор - 20.04.2018 от адвокат Милена Миткова

1 Отговори

нотариален акт след издадено удостоверение за търпимост получих ъдостоверение за търпимост за сгради в имот на майка ми и мен като наследник. Какви стъпки следват, за да получа нотариален акт за имота и... Последен отговор - 20.04.2018 от адв.Галина Чанкова

1 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив