Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Вписана възбрана и искова молба върху имот след продажбата му на трето лице

24.09.2012 - Правни казуси - 3 Отговори     (0)

Закупих имот от фирма, която има спорове с предходния собственик на дружеството. След датата на изповядване на сделката (около две седмици след това) беше вписана възбрана и искова молба за разваляне на сделката по покупко-продажба на дяловете на дружеството, от което аз закупих имота.Въпросът ми е - възбраната и вписаната искова молба законни ли са щом са направени след като имота вече е прехвърлен? Доколкото знам делото е спечелено от стария собственик на дружеството - може ли автоматично да ми вземе имота или трябва да води дело?

									Димитрова

Димитрова Друго
Варна

Отговори (3)    Коментара (5)

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

24.09.2012

Отговор: Очевидно исковата молба не е за спор по отношение на имота, а се отнася до прехвърляне дяловете от дружеството. Поне така пишете. Което значи, че вероятно възбраната е наложена по искане за обезпечение. Въпросът е по чия партида е вписана възбраната - по Вашата или по тази на дружеството. Автоматично никой не може да Ви вземе имота. Евентуално някога ще се води дело за разваляне на сделката, което е малко вероятно.


За повече информация: http://www.mitkovalawyers.com | За контакти

											Димитрова

Димитрова

24.09.2012

Коментар: Вписана е по партидата на дружеството продавач. Но в момента ако искам да се разпореждам с имота, не мога, нали така?


За контакти

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

24.09.2012

Отговор: Напротив, можете да се разпореждате. Именно, защото не е по Вашата партида. Има дори съдебно определение на ВКС, че възбрана върху имот, който не е собственост на длъжника /дружеството/, не поражда правни последици. Причината е, че на практика ние нямаме имотен регистър, а такъв на лицата собственици. По Вашата партида няма да излезе нищо. Междувременно, можете да искате от съда допуснал обезпечението, да отмени определението си и да обезсили издадената обезпечителна заповед.


За повече информация: http://www.mitkovalawyers.com | За контакти

											Димитрова

Димитрова

24.09.2012

Коментар: Благодаря Ви. Аз имах клиент за имота, който е направил справка по имота и излиза възбраната а не по моето ЕГН. Възможно ли е? Поради тази причина той се отказа.


За контакти

											Димитрова

Димитрова

24.09.2012

Коментар: А по повод цитирам: Междувременно, можете да искате от съда допуснал обезпечението, да отмени определението си и да обезсили издадената обезпечителна заповед. - какви са разходите, пак ли е процент от материалния интерес?


За контакти

											адвокат Милена Миткова

адвокат Милена Миткова

24.09.2012

Отговор: Пускате молба и прилагате доказателствата, няма държавна такса. Съветвам Ви да не импровизирате сами, ангажирайте адвокат.


За повече информация: http://www.mitkovalawyers.com | За контакти

											Димитрова

Димитрова

24.09.2012

Коментар: В никакъв случай сама. Исках да знам предварително какви ще са ми разходите.Благодаря Ви


За контакти

											Димитрова

Димитрова

27.09.2012

Коментар: Аз го коментирам по повод съвета на колегата Ви, не че имам намерение да се чудя. Благодаря за отговора. :)


За контакти

Популярни въпроси - Правни казуси

Виж всички въпроси

Наследствена земя Съсобственик съм на 3 декара наследствена земя със статут Ливада( в договора е записано кой коя част от земята може да ползва), искам да я заградя и... Последен отговор - 21.09.2018 от Катя

6 Отговори

Стари нотариални актове Здравейте! Имам къща, която от как е построена пет пъти е сменяла собственика си. Освен собствения си нотариален акт аз имам предишните два. Трябва ми... Последен отговор - 16.09.2018 от адв.Галина Чанкова

4 Отговори

Отказ от наследство Здравейте, през 1992 г. с решение на Поземлена комисия държавата възстановява имоти - земи и гори на покойния ми прадядо в провинция, починал през 70-те... Последен отговор - 17.09.2018 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

Помощник на ЧСИ ми взе неправомерно парите Здравейте! Поради стечения на обстоятелствата имам 3 запора от трима ЧСИ. В службата ми всеки месец ми удържат по ведомост сума (за самотен родител с... Последен отговор - 18.09.2018 от Бисер Захариев

2 Отговори

Помощник ЧСИ запорира банковата ми сметка и ми взе неправомерно парите. Упорито... Здравейте! Поради стечения на обстоятелствата имам 3 запора от трима ЧСИ. В службата ми всеки месец ми удържат по ведомост сума (за самотен родител с... Последен отговор - 18.09.2018 от адв. Симеонова

1 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив