Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

съсобственици на ПИ с идеални части , надвишаващи 100 %

07.12.2023 - Правни казуси - 2 Отговори     (0)

На какви наказателни мерки са подложени съсобственици на ид ч на земя , които дават невярни данни за ид. ч на парцела с цел да се облагодетелствуват при разпределение на паркоместа. Проведе се събрание на собственици само по ид.ч. на парцела. Има списък на тези собственици, като има липсващи собственици на ид.ч. Но проверката в Агенцията по вписвания показа , че сумата от ид. ч. на парцела от идентифицирани по този списък и неидентифицирани собственици на ид. ч. на парцела надвишава 100%. Някой е лъгал от списъка на идентифицираните собственици.Няма нотариална заверка на списъка на идентифицираните собственици.. До коя инстанция да се обърна ? Може ли да се разбира списъкът с идентифицирани собственици като документ с невярно съдържание.

									Sofi Mikova

Sofi Mikova Инженер

Отговори (2)   

											Кристина Найденова

Кристина Найденова

08.12.2023

Отговор: Нека всеки съсобственик да покаже нотариалния си акт. Направете нов списък на база информацията от нотариалните актове, а не на база "честна дума".


За повече информация: http://www.agencyevina.com | За контакти

											адв.Галина Чанкова

адв.Галина Чанкова

10.12.2023

Отговор: Здравейте госпожо Микова!
Съставеният до момента протокол не може да се възприема като документ с невярно съдържание, защото същият най- вероятно е бил съставен от един човек на база заявеното от всеки съсобственик и никой от съсобствениците не се е разписвал срещу заявеното от него.
След като има разминаване в подадената информация и наличната в Агенция по вписванията, ще следва да бъде съставен нов протокол, като за целта е добре срещу отразеното в него всеки съсобственик да се разпише за това, което декларира и накрая Нотариус ще завери съдържанието на протокола.
Тогава вече ще бъде официален документ.
Може и по друг начин да се процедира и без да се ходи при Нотариус, като всеки собственик написва собственоръчно декларация и се подписва под заявеното с подпис и три имена. Тогава ще е налице частен официален документ.
Успех Ви пожелавам!
С уважение,
адв. Галина Чанкова
София, ул. Три уши, 1
телефон за връзка: 0887 201 222За контакти

Популярни въпроси - Правни казуси

Виж всички въпроси

Изграждане частичен навес на паркоместа. Здравейте, интересува ме какви разрешителни и други документи са ми необходими за направя частичен навес на собствени паркоместа? Местата с 2 и 2/3 от... Последен отговор - 17.03.2024 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

Премествяем обект в свлачищна зона Здравейте, предвид, че строителството в свлачищни зони без канализация е забранено, бих искал да попитам дали е възможно да се постави малък... Последен отговор - 30.03.2024 от адв.Галина Чанкова

1 Отговори

Закон за наследство? ДВ, бр. 60 от 1992 - Моля за по-подробно обяснение, в частта ако няма 10 години от сключен брак. Благодаря! Последен отговор - 19.03.2024 от Адвокат Николина Митова

1 Отговори

Имате проблем с ... . Последен отговор - от

0 Отговори

Изграждане частичен навес на паркомясто. Здравейте, интересува ме какви разрешителни и други документи са ми необходими за направя частичен навес на собствени паркоместа? Местата с 2 и 2/3 от... Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив