Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Статут на земя, закупена с нотариален акт и скица, издадена от общината

11.05.2019 - Правни казуси - 3 Отговори     (0)

Здравейте, закупили сме земи в строителен полигон на с. Чибаовци, общ. Костинброд през 2006г. с нотариален акт и скици. През 2013г. е направена карта на контактната зона и едва там от общината са видяли, че нашите земи попадат в земеделска земя.Нямаме построена къща. Имаме телена ограда и засадени овощни дръвчета.
Казаха ни, че при изработването на тази карта на място са гледали къде има построена къща. Където е имало къща, тя е попадала в строителния полигон. До днес от 2006г. плащаме данъци на общината. Писахме жалба до кмета. Отговорът е, че становището на областния управител е застъпените терени да бъдат изключени от КВС и включени в границите на одобрените околовръстни полигони.
За целта ние да направим ПУП на тази земя, която сме закупили някога със скици, заверени и издадени от техническата служба на общината. Земята, която сме закупили е 5 дка и сумата за ПУП е доста голяма.
Какво трябва да направим? В момента не ни издават скици за имотите и нищо не можем да построим там!

									Искра Чакърова

Искра Чакърова

Отговори (3)    Коментара (2)

											адв.Галина Чанкова

адв.Галина Чанкова

12.05.2019

Отговор: Здравейте госпожо Чакърова!
Не бих могла да се ангажирам с конкретен отговор, касаещ Вашият случай, затова бих могла да Ви посоча общи насоки, където Вашият казус е уреден, а именно:
Това са Наредба № 19 / 25 октомври 2012 г. , засягаща строителство в земеделските земи влязла в сила от 06 ноември 2012 г. , която наредба е на Министерството на земеделието и Министерството на регионалното развитие и благоустройството и е обнародвана ДВ. бр.85/ 06.11. 2012 г. С тази наредба се определят условията и редът за застрояване в земеделски земи по смисъла на Закона за собствеността и ползуването на земеделските земи (ЗСПЗЗ), Закона за устройство на територията (ЗУТ) и Закона за опазване на земеделските земи (ЗОЗЗ) за случаите, в които не се променя предназначението им.
С уважение,
адв.Чанкова
София, ул. Три уши, 1, етаж 3, офис 1
телефон 0887 201 222За контакти

											Искра Чакърова

Искра Чакърова

12.05.2019

Коментар: Здравейте,
Тъй като вече не сме в строителния полигон, общината ни препраща към поземлената комисия.В картата на поземлената комисия на нашите места фигурират други собстреници и няма никакво съвпадение на границите на имотите.При това положение поземлената комисия и общината ни прехвърлят една на друга като никой не поема отговорност.
При закупуване на имотите са издадени скици въз основа на кадастъра по това време и са направени проверки при нотариуса за тежести.
Едните собственици на парцелите са вече починали, а другия собственик не фигурира в картата на поземлената комисия.
Молим Ви да ни насочите към компетентен адвокат, който да помогне за решаването на проблема. Ще му предоставим всички документи, с които разполагаме. В момента не фигурираме като собственици в поземлената комисия. А продължаваме да си плащаме данъците към общината, така, както сме ги декларирали още след закупуването им като имоти в строителен полигон.
Поздрави,
Искра ЧакъроваЗа контакти

											Адвокат Николина Митова

Адвокат Николина Митова

13.05.2019

Отговор: Здравейте,
правилно сте се насочили, че следва да се консултирате с адвокат, който да прегледа всички документи, вкл. писмения отговор на кмета и евентуално становището на областния управител. Едва след това можете да получите конкретен отговор дали следва да се одобрява ПУП на собствения Ви имот.За контакти

											Кристина Найденова

Кристина Найденова

13.05.2019

Отговор: Очевидно става въпрос за грешка. Има ред и процедура за поправяне на подобни грешки. Мога да ви насоча към компетентен адвокат. Можете да се свържете с мен на посочените тук контакти.


За повече информация: http://www.agencyevina.com | За контакти

											Искра Чакърова

Искра Чакърова

13.05.2019

Коментар: Благодаря Ви!
Ще се обадим, за да ни дадете координатите.
Поздрави,
Искра ЧакъроваЗа контакти

Популярни въпроси - Правни казуси

Виж всички въпроси

закон за собствеността на УПИ с много собственици на ид ч Живея в УПИ с няколко собственика на ид.ч . Проблемът е, че има 22% ид ч от УПИ , които са недоказани т.е няма собственик. Останалите 78 % си присвоиха... Последен отговор - 9.09.2023 от адв.Галина Чанкова

2 Отговори

съсобственост на парцел Гжо Чанкова, Благодаря Ви за отговора. Според Вас , независимо че собствеността на парцела не е доказана на 100%, законът за собствеността е в сила по... Последен отговор - 25.09.2023 от Кристина Найденова

1 Отговори

изкуствен водем Покрай коритото на малка полупланинска река се намира частен имот със статут друг вид гора.Въпросът е,може ли да се изкопае ,издълбае водем с площ около... Последен отговор - 16.08.2023 от Адвокат Николина Митова

1 Отговори

съсобственост на парцел Гжо Чанкова, Благодаря Ви за отговора. Според Вас , независимо че собствеността на парцела не е доказана на 100%, законът за собствеността е в сила по... Последен отговор - от

0 Отговори

съсобственост на парцел Гжо Чанкова, Благодаря Ви за отговора. Според Вас , независимо че собствеността на парцела не е доказана на 100%, законът за собствеността е в сила по... Последен отговор - от

0 Отговори
Виж всички въпроси

Задай въпрос!

Колебаете се дали да закупите имот в даден район? Искате да научите каква е реалната стойност на вашия дом? Получете съвет от тези, които знаят! Ceb.bg дава възможност на потребителите да задават въпроси относно покупка, продажба, наем, стопанисване, управление, ремонт и всичко останало около имотите. Питайте и ще получите отговор от експертите в бранша!

Задай въпрос!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив